Vremea se schimba radical. Temperaturile scad cu pana la 10 grade, lapovita si ninsori. Anuntul ANM pentru urmatoarele zile

Joi avem vreme mai rece decat miercuri, dar prin vest se arata soarele. Ploile vin in centru si est, local si prin sud, in special in zonele deluroase, iar maximele se opresc pe la 14-15 grade.

Vremea in fiecare regiune

Incepem cu Dobrogea si Baraganul. Schimbarile sunt evidente. Norii vor persista, sunt si ceva conditii de ploaie si va fi mai frig decat miercuri. Si pe timpul noptii scad temperaturile.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, o sa picure trecator. Atmosfera se mentine mohorata, vantul va avea unele rabufniri si temperaturile scad chiar si cu zece grade fata de miercuri.

Publicitate

Deschidem umbrelele si in nordul Moldovei si in Bucovina. Vremea se raceste, ploile apar temporar si in ansamblu, avem o zi destul de neplacuta.

Si in nordul Transilvaniei si in Maramures avem vreme urata si rece. Temperaturile scad cu peste zece grade, iar ploile par destul de serioase.

In tinuturile vestice gasim vreme mai buna. Aici chiar se incalzeste putin, vedem soarele si abia la noapte percepem o racire usoara. Minimele ajung la zero grade.

Citeste si articolul :   Se prelungeste starea de alerta. Anuntul facut de Orban

In zona Transilvaniei, vremea schimba foaia si aduce ploi si aer rece. Maximele scad cu vreo zece grade si aici, iar noaptea se ating minus 3 grade in depresiuni.

Se raceste si in Oltenia, se aduna norii si apar si ceva ploi, mai ales in zonele deluroase. Miercuri au fost 11 grade la Slatina, joi vor fi doar 10 grade.

Si in tinuturile sudice va fi simtitoare scaderea temperaturilor. Soarele va aparea destul de rar, iar ploile vor fi locale.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, joi se raceste, norii vor persista aproape toata ziua si doar dimineata sunt ceva conditii de ploaie. Maxima se opreste pe la 11 grade; miercuri am avut 20 de grade. Presiunea atmosferica se mentine scazuta.

Publicitate

Vineri se incalzeste din nou, maximele ajung la 15-16 grade si prindem vreme frumoasa. O valoare normala ar fi undeva in jur de 10 grade.

Sambata va fi si mai cald, norii se inmultesc, iar dupa amiaza si seara asteptam averse.

Citeste si articolul :   Ne mai rabda Dumnezeu? Un barbat a amenintat ca se arunca cu copilul in brate de la etajul opt

Duminica se face mai frig, insa temperaturile nu revin la normal. Vremea va fi urata, cu ploi temporare si vant activ.

Vremea la munte

La munte se anunta o noua racire. In plus, apar si ceva precipitatii, mai mult ninsori cu lapovita.

Vineri o sa ploua in masivele vestice, dar pe creste va fi lapovita. Se inteteste si vantul, se mai incalzeste un pic, iar pe seara, ploile ajung si in celelalte zone montane.

Sambata se anunta vreme urata, cu lapovita in zonele mai inalte, dar pe seara cam peste tot. Temperaturile mai urca putin.

Duminica se raceste din nou, avem atmosfera inchisa, precipitatii peste tot si, treptat, vor domina ninsorile.

Prognoza pe trei zile

Vineri, in jumatatea vestica asteptam tot atmosfera mohorata, cu ploi dupa pranz si in noaptea urmatoare. In jumatatea estica avem vreme mai buna, cu temperaturi in crestere. Vantul ramane activ in sud-vest si prin est, iar nivelul presiunii atmosferice mai scade putin.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea artistica din Romania. S-a stins din viata la 63 de ani.

Sambata prindem din nou vreme calda in sud si est. Ploile vin in vest, centru si nord, si abia in noaptea de sambata spre duminica ajung si in sud si est.

Duminica se raceste la loc, va fi la fel de frig ca joi, iar acestea sunt valori obisnuite perioadei. Doar in sud-est va fi ceva mai cald. O sa ploua in sud, centru si est, dar noaptea apar ninsori cu lapovita prin tinuturile nordice, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.