VIDEO. Un preot din Huedin a bagat 2 tineri intr-un sicriu si i-a pus sa jure ca nu au intretinut relatii…

Un preot pensionar din Huedin a fost oprit de a mai face slujbe dupa ce a oficiat un ritual de juramant, in biserica, pentru mai multi membri ai comunitatii rome.

Decizia Mitropoliei Clujului a venit dupa ce au fost facute publice imaginile cu ritualul in care mai multi tineri jura cu mana pe Biblie, intinsi intr-un sicriu asezat in fata altarului.

In imaginile publicate de InfoHuedin.ro pot fi vazuti cativa barbati din comunitatea roma care asaza in biserica un sicriu, in timp ce altii filmeaza ceea ce se intampla. Ulterior, unul dintre tineri se intinde in sicriu, iar ceilalti ii explica preotului ce trebuie sa jure acesta, mai exact ca nu a avut o relatie cu nora unuia dintre ei, potrivit News.ro.

Dupa terminarea pregatirilor, preotul incepe sa citeasca rugaciuni, iar apoi il pune pe tanar sa repete dupa el, pana la un punct, juramantul.

La un moment dat, dupa ce un alt tanar este pus sa jure, ceilalti incep sa se certe despre ce trebuie facut juramantul.

Citeste si articolul :   Cele mai sacre locuri din lume

”Nu pot sa-mi revin de cand am vazut. Mi-am dat seama din prima imagine ca a fost ieri pentru ca a dus fiica mea niste flori la biserica si le-am vazut in fata. Preotul Tonca a fost ieri dimineata la biserica din Bolic, iar asta s-a intamplat dupa-masa, in biserica de pe strada Postei, unde avea drept de slujire. L-am sunat pe parinte si l-am intrebat:

Parinte, ce s-a intamplat ieri in biserica? Acesta mi-a raspuns: Au venit niste tigani sa se jure. Si l-am intrebat: Chiar in biserica i-ati bagat sa faceti circul ala? E foarte grav si foarte aberant ce s-a intamplat”, spune preotul paroh Tudor Petrovici.

Dupa ce filmarea a fost facuta publica, Mitropolia Clujului a decis ca preotul pensionar Ioan Tonca sa fie oprit de la “savarsirea lucrarilor sfinte”. De asemenea, el va fi cercetat disciplinar, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor