Reactia unor parinti din Romania cand o mama a refuzat sa dea bani pentru cadoul invatatoarei. „Sa va gasiti alta clasa”

O mama din Oradea a starnit revolta mai multor parinti dupa ce a refuzat sa dea bani pentru cadoul invatatoarei de la clasa pregatitoare a fiicei sale.

Mihaela Ichim, profesoara in Oradea, a publicat o conversatie de pe un grup de WhatsApp in care alti parinti ii cer sa isi mute fiica din clasa dupa ce a refuzat sa contribuie la cadoul invatatoarei si la achizitionarea unor perdele si a unui alfabetar.

„Dragi parinti, caci voua ma adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. In imaginea de mai jos vedeti reactiile parintilor, ai caror copii sunt in clasa cu fetita mea, la scoala “Nicolae Balcescu” din Oradea. Reactie venita in urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei invatatoare si pentru achizitionarea unor perdele si a unui alfabetar.

1. Nu am facut-o din rautate, ci pentru ca lucrez in invatamant si stiu, dupa 17 ani de daruire, ca lucrurile se pot face si altfel, nu doar stand cu mana intinsa in fata parintilor. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucreaza pe proiecte cu scoli, avem sponsorizari, avem bani de la primarii. Doar ca lucrurile astea ar trebui facute de cadrele didactice si manageri gratis si cu multe ore petrecute in fata calculatorului.

Citeste si articolul :   Soasoaca, reactie incredibila in ziua cand s-au inregistrat peste 14.000 de cazuri de COVID: "Ce consumi, Citule? Starea de alerta nu mai exista"

Daca eu am putut, si altii pot.

2. Nu am facut-o, pentru ca este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) si imoral.

3. Nu am facut-o, pentru ca de ani de zile incercam sa schimbam tara asta, pentru ca ne plangem de indiferenta si spagile care domnesc in toate institutiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.

Sa ajung sa fiu “sfatuita” sa-mi mut copilul in alta clasa, e prea mult. Pentru mine si pentru copilul meu.
AJUNGE! VREAU O ROMANIE FRUMOASA!”, este mesajul postat, luni, pe Facebook, de Miahela Ichim.

Profesorii pot ajunge la inchisoare daca cer cadouri de la elevi

Profesorii din invatamantul preuniversitar care cer foloase necuvenite vor fi considerati in fata instantelor functionari publici si ar putea ajunge dupa gratii pentru luare de mita, precizeaza stirileprotv.ro

Citeste si articolul :   Radu Tincu, cunoscut medic roman, anunta dezastrul in plina criza: "Aceasta va distruge sistemul medical romanesc"

Autor