Coronavirus: Lista Oficiala a zonelor rosii care-i trimit pe romanii care se intorc in tara direct in carantina

Autoritatile de la Bucuresti au pus pe lista, luni, zonele care atrag direct carantina institutionalizata pentru romanii care se intorc in tara.

Astfel, cetatenii care vin in Romania si intra in carantina institutionalizata, timp de 14 zile, imediat dupa revenirea in tara sunt cei care au calatorit in urmatoarele zone:

Publicitate

China continentala – Provincia Hubei, inclusiv orasul Wuhan, orasele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang

Regiunea Lombardia (Italia) – orasele Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano

Publicitate

Regiunea Veneto(Italia) – localitatea Vo Euganeo

Coreea de Sud – regiunea Cheongdo, orasul Daegu

​De asemenea, in urma sedintei Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, Coreea de Sud si Iran sa fie introduse in lista zonelor pentru care se instituie masura auto-izolarii la domiciliu, pentru o perioada de 14 zile, fata de cetatenii care revin in Romania din aceste regiuni, scrie hotnews.ro

Care este diferenta dintre carantina si autoizolare?

Citeste si articolul :   Romania a castigat procesul de miliarde de euro. Decizia Tribunalulu

In aceste conditii, pentru a evita eventualele neclaritati, pe site-ul Ministerului Sanatatii au fost publicate mai multe clarificari asupra recomandarilor de conduita in prevenirea raspandirii coronavirusului. Una dintre acestea explica diferenta dintre carantina si autoizolare la domiciliu, problema care a ridicat in ultimele zile nenumarate semne de intrebare in randul cetatenilor romani.

Concret, potrivit informatiilor oficiale, „carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezinta simptome dar care se intorc din zonele cu transmitere comunitara extinsa a noului coronavirus (COVID-19). Carantina va dura o perioada de 14 zile si va fi organizata in spatii special amenajate, puse la dispozitie de autoritatea locala, in colaborare cu Directia de Sanatate Publica”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.