Indepartati cu usurinta mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzator pe care il aveti acasa

De ce apar pete de mucegai pe tavan?

Problemele cu mucegaiul de pe tavan se pot datora ventilatiei necorespunzatoare  a incaperilor, in special a baii sau a bucatariei. In afara de asta, infiltrarea apei, izolarea slaba sau chiar excesul de caldura pot fi si cauza acestor pete inestetice pe tavanele si peretii nostri.

Cum sa faci fata mucegaiului pe tavan?

Daca trebuie sa luati in considerare cauza din spatele acestor pete de mucegai de pe tavanele dvs., acestea trebuie eliminate cat mai curand posibil pentru a preveni raspandirea lor. Si din motive intemeiate, efectele lor pot fi grave pentru sanatatea si casa ta. Din fericire, poti rezolva problema cu cateva sfaturi accesibile si eficiente care implica utilizarea produselor pe care le ai deja acasa:

Utilizati bicarbonat de sodiu si otet alb pentru a curata mucegaiul de pe  tavan

Datorita proprietatilor lor dezinfectante, otetul alb si bicarbonatul de sodiu sunt un duo foarte eficient pentru a scapa de mucegaiul de pe tavan. Pentru a utiliza aceste produse ieftine impotriva acestor puncte negre, va sfatuim sa procedati dupa cum urmeaza:

Se dilueaza o cana de otet alb intr-un litru de apa fierbinte.

Aplicati solutia pe un  burete.

Frecati ferm suprafata de tratat, dar fara a forta. Lasati otetul sa stea pe zona patata timp de 15 minute.

Apoi folositi o alta galeata umpluta cu 1 litru de apa, adaugati un pahar de bicarbonat de sodiu si apoi scufundati  buretele in solutie pentru a curata zona mucegaiului. In cele din urma, utilizati un burete umed si curat pentru a indeparta reziduurile de produs si mucegaiul.

Publicitate

Scapa de mucegaiul de pe tavan cu peroxid de hidrogen. Un agent eficient de indepartare a mucegaiului

Peroxidul de hidrogen este un alt dezinfectant pe care il poti gasi in majoritatea magazinelor de bricolaj. Pentru a-l folosi, urmati acesti pasi:

Utilizati un aspirator pentru a indeparta murdaria si praful din zona predispusa la mucegai, apoi stergeti-l cu o carpa umeda.

Utilizati apoi un burete inmuiat in peroxid de hidrogen pentru a curata partile afectate. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi clatiti cu un prosop umed. Apoi stergeti cu un prosop uscat.

Citeste si articolul :   Trucul genial de a elimina mucegaiul din baie in cateva minute

Ulei esential

Nu uita de sucul de lamaie a carui putere de curatare si dezinfectare rivalizeaza cu usurinta cu a celorlalte produse mentionate. Se amesteca cu bicarbonat de sodiu si se aplica pasta pe zona cu probleme. Acest lucru ar trebui sa stearga  urmele de umiditate.

Cum sa eliminati petele umede de pe tavanul baii?

Dupa cum am mentionat mai sus, baia ramane una dintre incaperile cele mai predispuse la mucegai si alte manifestari de umiditate pe tavan, pereti sau rosturi de gresie. Daca chiar si cu un ventilator  problema ta de umiditate persista, solutiile naturale mentionate sunt modalitati excelente de a elimina aceste urme de mucegai. Un amestec de apa fierbinte si otet alb ar trebui sa faca treaba.

De asemenea, este necesar sa va ganditi la crearea conditiilor potrivite in camera, astfel incat sa nu se formeze mucegai pe pereti si tavan. Un obicei bun este sa lasi umiditatea sa scape prin aerisirea incaperii. Puteti folosi si un dezumidificator daca umiditatea este ridicata.

Citeste si articolul :   Indreptarea parului nu este atat de sigura pe cat pare. Care sunt riscurile

Cu aceste produse pe care probabil le ai acasa, spune la revedere mucegaiului si petelor inestetice de pe tavan.

Publicitate

Autor