Nu poti trai fara dulciuri? Cu aceste 10 produse, nu trebuie sa alegi intre o silueta frumoasa si placere. Dar, ca intotdeauna, totul este bine cu moderatie.
Ciocolata neagra
Are putine calorii, dar o multime de alte substante utile, precum antioxidantii, flavonoidele (au grija de capilare si au efect sedativ), calciu, proteine, fier, magneziu si vitamine.
Bezea
Mult mai putine calorii decat majoritatea dulciurilor. Contine mult fier si fosfor, precum si proteine care intaresc tesutul muscular.
Marmelada
Este utila, in primul rand, datorita componentei naturale – pectina, care ii confera o forma asemanatoare jeleului. Pectina scade nivelul colesterolului, elimina toxinele si normalizeaza activitatea tractului gastrointestinal. In plus, nu are atat de multe calorii.
Publicitate
Batoanele cu nuci si bomboanele
Batoanele cu nuci si bomboanele contin doar ingrediente naturale – nuci, migdale, caju, curmale, seminte, caise uscate, merisoare, nuca de cocos si multe altele. Exista multe optiuni pentru astfel de dulciuri; in timpul fabricarii lor, nu se efectueaza niciun tratament termic, ceea ce va permite sa pastrati un maxim de vitamine.
Miere
Contine tot atatea calorii cat zaharul. Cu toate acestea, este mult mai dulce, asa ca aveti nevoie de mai putin, de exemplu, daca obisnuiti sa puneti 2 linguri de zahar in ceai, apoi sa il inlocuiti cu miere, va puteti descurca complet cu una. In plus, mierea contine vitamine, minerale si aminoacizi necesari organismului. 100 g de miere contin aportul zilnic de magneziu, mangan si fier.
Halva
Nu numai ca este extrem de gustos, dar are si un efect de intinerire asupra organismului. Vitaminele A, E si grupa B din halva au un efect benefic asupra starii pielii si, de asemenea, intaresc sistemul cardiovascular.
Fructe confiate
Un produs natural care contine multe vitamine antioxidante valoroase: beta-caroten, tocoferol si acid ascorbic. Fructele confiate imbunatatesc memoria, ajuta la o concentrare mai buna, amelioreaza oboseala si ajuta la mentinerea nervilor sub control. In acelasi timp, sunt utile si sarace in calorii.
Gem
O comoara de vitamine si minerale. Cu toate acestea, pentru a-si pastra proprietatile utile, nu poate fi gatit dupa „reteta bunicii”. Trebuie sa gatiti gem de cinci minute sau gem rece. Conservele de zmeura, gutui, nuci sunt pe buna dreptate considerate cele mai utile.
Zahar brun
Inca de acum 20 de ani, nutritionistii occidentali au anuntat ca zaharul brun din trestie este mult mai sanatos decat zaharul alb rafinat clasic. Dupa ce a suferit o prelucrare industriala minima, zaharul din trestie este benefic pentru organism, deoarece, datorita melasei, contine o gama intreaga de microelemente utile (calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu).
Fructe si fructe de padure
Contin multe vitamine, oligoelemente, saruri minerale si antioxidanti necesari sanatatii si longevitatii noastre. Fructele si fructele de padure sunt foarte hranitoare, deoarece contin o multime de acizi organici, uleiuri esentiale, proteine, carbohidrati, taninuri, pectina si fibre. Pentru cei care doresc sa slabeasca, fibrele din fructe si fructe de padure sunt cel mai bun ajutor.
Publicitate