10 tipuri de dulciuri care nu ingrasa

Psihologii spun ca dulceata este una dintre sursele placerii si fara ea viata devine plictisitoare . Toata lumea iubeste dulciurile . Si nutritionistii recomanda in unanimitate sa nu excluda complet dulciurile  din dieta, ci sa le inlocuiasca cu produse sanatoase si naturale. Si nu uitati: este vorba de calitate, nu de cantitate.

Ciocolata amara

Dulceata preferata a copilariei este ciocolata, dar nici  adultii nu o pot refuza. Nu va panicati! aproximativ 10-15 g poate fi folosita chiar si de cei care urmeaza o dieta. Ciocolata  cu un procent mai mare de cacao este considerata mai utila. Ciocolata are proprietati curative: imbunatateste memoria si chiar poate ameliora durerile de cap.

Marshmallow (Bezele)

Ingredientul principal al acestui desert sunt  albusurile batute si zaharul. Unele retete inlocuiesc zaharul cu miere. Prin urmare, se crede ca bezelele  pot fi consumate in timpul unei diete de slabit, pana la aproximativ 100 g pe zi dimineata. Dar trebuie sa alegeti dulciuri fara glazura de ciocolata, umplutura si fara coloranti. Apropo, marshmallows pot fi facute acasa – complet naturale si pe placul dumneavoastra.

Milkshake

Nu va mirati, dar milkshake-urile nu dauneaza greutatii . Desigur, nu toate, doar cele facute cu lapte degresat si fara adaos de sirop. In mod ideal, adaugati la shake fructe proaspete neindulcite tocate, cum ar fi mere sau kiwi. Puteti diversifica gustul si accelera metabolismul cu ajutorul condimentelor – scortisoara, nucsoara, sofran, turmeric, ghimbir, cardamom.

Jeleuri si budinci

Este important ca desertul sa fie facut din suc natural de fructe sau fructe de padure neindulcite – o sursa suplimentara de vitamine si minerale. Iar continutul de calorii va fi mic. Gelatina confera desertului o consistenta asemanatoare jeleului, iar acesta, apropo, este colagen natural, care aduce multe beneficii pentru frumusete si sanatate. In plus, deserturile cu jeleu sunt usor absorbite de corp si imbunatatesc functionarea tractului gastro-intestinal. Deci, o portie de jeleu sau budinca nu va strica, dar evitati dulciurile care sunt viu colorate cu culori artificiale.

Publicitate

Marmelada

Daca alegeti intre dulciuri, atunci va sfatuim sa ramaneti pe marmelada. Nu degeaba marmelada este permisa chiar si pacientilor cu diabet zaharat. Uita-te doar la ingredientele sale : sos de mere, gelatina, pectina si fructoza. Nu ar trebui sa existe zahar in compozitie. Dar, totusi, marmelada nu apartine dulciurilor cu continut scazut de calorii si puteti manca doar cateva bucati  pe zi fara risc. De asemenea, compozitia trebuie sa contina doar ingrediente naturale.

Citeste si articolul :   Ai auzit de uleiul de onagrul? Are efecte deosebite asupra organismului si nu numai

Miere

Mierea nu este cel mai scazut produs caloric, contine in continuare suficient zahar. Insa nutritionistii considera ca este mult mai sanatos decat zaharul obisnuit. Principalul lucru nu este sa-l abuzam: nu mai mult de 50 g pe zi. Dimineata, puteti adauga o lingurita in terci. Dar este mai bine sa nu-l adaugati la ceai fierbinte sau lapte, proprietatile benefice se vor pierde. Mierea este, de asemenea, un antidepresiv excelent. Asadar, daca vrei cu adevarat ceva dulce, o lingura de miere te va ajuta.

Fructe confiate

Fructele naturale, fructele sau coaja gatita in sirop de zahar contin multe vitamine si macronutrienti utili. Astazi fructele confiate sunt facute nu numai din citrice, ci si mere, pere, morcovi, dovleci si toate celelalte fructe exotice. Nu uitati insa ca fructele confiate nu sunt doar fructe uscate cu o cantitate concentrata de zahar, ci si fierte in sirop. Prin urmare, este permis doar dimineata intr-o cantitate de cel mult 50 g – este vorba despre cateva bucati.

Citeste si articolul :   Un sirop natural impotriva racelii, tusei si gripei

Dulciuri din   martipan

Martipanul este alcatuit din migdale zdrobite, zahar si proteine. Compozitia nu este cea mai dietetica, sincer, dar nu poti manca mult martipan – dulceata are un gust prea bogat si o textura densa. Dar toata lumea stie cat de util este  de exemplu contine  vitamina E. Prin urmare, uneori va puteti rasfata cu gustul rafinat al figurinelor de martipan. Dar nu mai mult de 50 g pe zi.

Fructe uscate

Mai multe bucati de fructe uscate facute din prune uscate, smochine, caise uscate, mere si pere sunt potrivite ca gustari pentru mesele principale. Acestea contin o multime de fibre, vitamine si minerale. Aceasta este o alternativa sanatoasa la bomboane si fursecuri, care sunt carbohidrati nesanatosi care se transforma cu usurinta in grasime corporala.

Publicitate

Autor