2 probleme de sanatate pe care le pot preveni cojile de oua

Substanta principala care compune coaja de ou este carbonatul de calciu.  Coaja de ou mai contine si fosfor, magneziu, potasiu, fier si zinc. Totodata proteina din coaja de ou este compusa din aminoacizi precum metionina, cisteina, lizina, izoleucina.Pe langa calciu, cojile oualor mai contin magneziu, fier, sulf, fosfor, silicon, sodiu, potasiu, aluminiu, zinc, gelatina, colagen.Mai mult, coaja de ou contine 27 de microelemente ce pot fi absorbite de organism. E preferabil insa sa folosesti oua bio sau din gospodarii, care nu contin chimicale.

Cu totii avem obiceiul de a arunca cojile de oua, gandindu-ne ca sunt doar pentru protectia oualor. Eroare, sunt bogate in minerale. Acestea contin 90% calciu, necesar pentru sanatatea dintilor si pentru structura oaselor noastre. Atunci cand este consumat corect, calciul stimuleaza productia de celule sanguine, previne osteoporoza si regleaza tensiunea arteriala si nivelul colesterolului din sange.

3 grame de coji de oua zdrobite asigura zilnic aport de calciu. Necomestibil, pur si brut, iata cateva sugestii de pregatire.

Citeste si articolul :   9 beneficii pentru sanatate ale frunzelor de maslin

Intariti corpul si curatati sangele:

Spalati 5 coji de oua, zdrobiti-le si adaugati 10 pahare de apa. Bea 2 pahare din acest amestec pe zi. Puteti incorpora cateva picaturi de suc de lamaie in pahar pentru un plus de aroma. Acest amestec poate fi pastrat la frigider timp de 7 zile.

Publicitate

Tratati ulcerele si gastrita:

Spalati 2 coji de oua, zdrobiti-le si adaugati 3 lingurite de suc de lamaie proaspat stors. Cand cojile s-au topit, adaugati ½ pahar de lapte fierbinte. A se consuma de doua ori pe zi, dimineata pe stomacul gol si seara la culcare. Aveti grija sa nu mancati sau sa beti imediat inainte de a lua acest remediu.

Publicitate

Autor