Clotilde Armand taie in carne vie: „Nu putem sa acordam asistenta medicala gratuita tuturor”

Inca o gratuitate taiata. Primaria Sectorului 1 va schimba sistemul de acordare a asistentei medicale de catre Complexul Multifunctional Caraiman, astfel ca, incepand din luna martie, beneficiaza de servicii gratuite doar anumite categorii de persoane.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a declarat ca serviciile medicale vor fi gratuite pentru cei fara adapost, persoane institutionalizate, cetateni cu dizabilitati, someri, pensionari cu pensii de pana la 1.500 lei si salariati cu venituri de pana la 1.500 lei net.

Persoanele care au venituri cuprinse intre 1.501 si 2.500 lei vor achita un tarif social, care inseamna 50%, iar cei cu venituri de peste 2.500 lei lunar vor achita tariful integral.

Spre exemplu, preturile pentru Recuperare Medicala variaza intre 10 – 800 de lei (pentru pachetele cu mai multe sedinte), pentru Stomatologie – intre 15 si 850 de lei, preturile pentru Analize Medicale – intre 10 si 110 de lei, pentru Imagistica si Radiologie – intre 50 si 700 de lei.

Publicitate

Clotilde Armand, criteriile pe care se va acorda asistenta medicala

„Schimbam paradigma de acordare a asistentei medicale la Complexul Multifunctional Caraiman. Numai persoanele vulnerabile, fara venituri sau cu venituri reduse vor beneficia de serviciile medicale gratuite ale Complexului Caraiman. Ceilalti beneficiari vor intra in sistem de plata partiala sau integrala, in functie de nivelul venitului.

Fondurile disponibile la bugetul local trebuie cheltuite rational si trebuie sa ajunga la persoanele care au intr-adevar nevoie de ele. Nu putem sa acordam asistenta medicala gratuita tuturor, ci doar persoanelor aflate in nevoie. Nu este nici echitabil, nici eficient”, a declarat primarul Sectorului 1.

Consilierii locali ai Sectorului 1 au adoptat la sfarsitul lunii ianuarie mai multe proiecte de hotarare care urmaresc eficientizarea resurselor bugetare ale Complexului Caraiman prin acordarea de servicii medicale gratuite numai persoanelor care au efectiv nevoie de acestea, a adaugat autoritatea locala.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.