Ce este bradicardia si de ce apare?

Puls lent (slab) – o afectiune in care ritmul cardiac scade sub   60 de batai pe minut. Normal  este considerata a fi  intre 60-100  batai pe minut. O frecventa cardiaca mai mica de 60 batai pe minut se numeste bradicardie.

Daca ritmul cardiac (HR) scade la 50 de batai / min, acest lucru poate indica prezenta unei boli. Un ritm cardiac constant la un nivel de 40 batai / min timp de cateva zile necesita o examinare medicala. O scadere a ritmului cardiac in 40-35 de batai pe minut este o amenintare, creierul incepe sa simta lipsa de oxigen.

Cauze ale ritmului cardiac slab si lent

Aproape toate motivele pentru scaderea frecventei cardiace normale sunt asociate cu patologii. Sa le evidentiem pe cele principale:

1. Cardiovasculare – cauza frecventei cardiace scazute la o inima slaba si a bolilor asociate:

Publicitate

-sindromul de sinus  bolnav – propriul stimulator cardiac al inimii, tulburarile de conducere (bloc cardiac), sunt mai frecvente la varstnici;

Citeste si articolul :   Top 5 cele mai sanatoase legume de toamna

-boala cardiaca ischemica , angina pectorala

– insuficienta cardiaca ;

-infarct miocardic ;

-cardiomiopatie;

-miocardita;

2.Toxicologie – intoxicatii  de diferite origini:

-supradozaj cu medicamente (beta-blocante, antagonisti ai calciului);

-intoxicatie alimentara acuta;

-diete – tulburari metabolice;

-obiceiuri proaste.

3.Boli organice – patologii asociate cu inima:

-boli ale sistemului endocrin (glanda tiroida, diabet zaharat, disfunctie suprarenala);

-presiune intracraniana;

-boli infectioase.

4. Bradicardie fiziologica:

-somn de noapte – in timpul somnului, toate procesele din corp incetinesc, inclusiv activitatea inimii si circulatia sangelui.

-sportul profesional – patologia se numeste „sindrom cardiac atletic”. In acest caz, ritmul cardiac poate scadea sub 50 de batai / min, fara consecinte negative pentru -sportiv. Sub stres, pulsul poate accelera rapid.

Simptomele unui puls slab (lent)

O scadere a ritmului cardiac cu 10% nu afecteaza in niciun fel starea de bine. Cand pulsul atinge 40 de batai / min, apar simptomele:

-slabiciune;

-dispnee;

-“negru in fata ochilor ”

-ameteala;

-lesin sau pierderea cunostintei.

In stadiile incipiente, o scadere a ritmului cardiac poate parea  ca o stare de rau obisnuita sau poate fi asimptomatica. Prin urmare, la primele simptome, masurati tensiunea arteriala si pulsul. Daca observati o abatere de la normal, consultati medicul dumneavoastra.

Citeste si articolul :   Ce vitamine iti lipsesc?

Prevenire

Prevenirea pulsului slab este eliminarea bolii de baza care a cauzat bradicardia. Este necesar sa se supuna unui examen anual si sa  consulte un medic. Urmati toate recomandarile si programarile sale. Respectati regimul de dozare si medicamente. Condu un stil de viata constient:

-mancati bine si tineti evidenta greutatii;

-sa se angajeze in exercitii de fizioterapie;

-renuntati  la obiceiurile proaste.

Pentru profilaxie, in orice caz, nu recurgeti la medicina traditionala fara a va consulta mai intai medicul. Pe fondul unui puls slab, poate exista tensiune arteriala crescuta. Si majoritatea retetelor sunt asociate cu alimente care pot creste tensiunea arteriala. Acest lucru va va afecta sanatatea si va provoca complicatii suplimentare.

Publicitate

Autor