7 moduri de a-ti curata mintea de gandurile negative

Gandirea negativa poate deveni un obicei periculos. Gandurile se scufunda in minte si raman acolo pana cand actionezi pentru a scapa de ele.

Cand incepeti sa ganditi negativ, poate fi tentant sa incercati sa va fortati aceste ganduri din cap. Incercati sa le faceti sa dispara si sa le expulzati pentru totdeauna. Dar aceasta abordare este adesea contraproductiva.

Lupta impotriva acestor gânduri negative poate intari de fapt acel model de gandire, inrautatind lucrurile. Cu cat incerci mai mult sa nu te gandesti la ceva, cu atat ajungi sa te gandesti mai mult la asta.

Pentru a scapa de gandurile negative trebuie sa incercati o abordare diferita, ceva care va va ajuta sa va lasati mintea odata pentru totdeauna. Iata sapte modalitati de a va curata mintea de ganduri negative.

Publicitate

  1. Schimbați limbajul corpului

Luati un moment pentru a observa limbajul corpului. Esti garbov sau cu o postura inchisa? Te incrunti? Daca da, veti avea mai multe sanse sa ganditi negativ.

Limbajul corporal necorespunzător va poate reduce stima de sine si poate duce la lipsa de incredere. In acea stare emotionala, este firesc sa incepi sa ai ganduri rele.

Pentru a te simti în siguranta trebuie să iti deschizi postura si sa zambesti mai mult. Corecteaza-ti limbajul corpului si te vei simti mult mai bine. Ar putea fi exact ceea ce aveti nevoie pentru a sterge aceste ganduri negative.

  1. Vorbeste despre subiect
Citeste si articolul :   Ce inseamna cand visezi o persoana care a decedat. Ce mesaj vi se transmite

Uneori apare gandirea negativa deoarece exista probleme sau emotii de care trebuie sa comunici. Nu este bine sa pastrezi lucrurile pentru tine.

Daca exista ceva despre care trebuie discutat, ar trebui sa o faci. Punerea gandurilor in cuvinte le modeleaza si le face vizibile, iar acest lucru va va ajuta sa puneti problemele in perspectiva, astfel incat sa le puteti trata mai eficient.

  1. Incercati sa va goliti mintea pentru un minut

Cand mintea ta alearga cu o mila pe ora, poate fi dificil sa ramai calm. In acest fel este mai complicat sa controlezi gandurile, in special cele negative. Un minut de calm este de multe ori suficient.

Meditatia poate fi foarte utila si ar trebui sa va ganditi la ea ca la o repornire. Odata ce mintea este goala, ea poate fi umpluta cu ceva mai pozitiv.

  1. Schimba focalizarea gandurilor tale

Uneori gandirea negativa este rezultatul unei perspective proaste. Aruncați o privire la punctul de vedere pe care il luati inainte de lucrurile care se intampla in jurul vostru. De exemplu, in loc sa ma gandesc „trec printr-un moment dificil si am probleme”, s-ar putea sa va ganditi: „Cred ca ma confrunt cu unele provocari, dar lucrez la gasirea de solutii”.

Citeste si articolul :   Cele 12 virtuti ale lui Aristotel

Practic, spuneti acelasi lucru, cu exceptia faptului ca a doua forma are un punct de vedere mai pozitiv. Adesea, aceasta mica schimbare de focalizare poate face o mare diferenta in tiparele de gandire.

  1. Fii creativ

Cand vin gandurile negative, este foarte util sa gasiti o iesire creativa pentru aceste ganduri. Scrie lucruri. Desenati sau pictati ceva. Explorarea emotiilor prin creativitate actioneaza ca auto-terapie si va va ridica starea de spirit. Creativitatea se poate simti ca o lansare.

Cand va procesati emotiile printr-o forma de arta sau creativitate, va rupeti dinamica obisnuita a gandurilor si va va fi mai usor sa le intelegeti si sa le controlati.

  1. Faceti o plimbare

Deoarece gandurile stau in minte, este usor sa presupunem ca aici se formeaza. Dar acest lucru este doar partial adevarat.

Uneori gandurile noastre sunt un produs al mediului nostru. De exemplu, daca sunteti inconjurat de oameni negativi, este probabil sa incepeti sa ganditi si negativ.

A scapa de acest mediu negativ poate ajuta considerabil. Sa faci o scurta plimbare cu capul undeva ca un parc sau un muzeu ar putea fi suficient. Timpul petrecut departe de influentele negative va va oferi un spatiu necesar de liniste.

  1. Enumera tot ceea ce merita in viata ta
Citeste si articolul :   Partenerul este pasiv-agresiv? Cum sa te descurci cu el fara a-ti pierde mintea! 

Ai uitat toate lucrurile bune din jurul tau? Uneori, in rutina zilnica, ne pierdem concentrarea asupra lucrurilor rezonabile de bune care sunt prezente in viata noastra. Trebuie sa va antrenati mintea pentru a va intoarce sa va concentrati asupra a tot binele care se intampla in jurul vostru.

Enumerati fiecare dintre lucrurile pentru care ar trebui sa fiti recunoscatori, indiferent cat de mici par sa fie. Nu luati nimic de la sine in acest sens. Uneori lucrurile bune din viata noastra sunt chiar in fata fetelor noastre si inca nu le putem vedea. Nu mai fi orb la toate lucrurile pozitive pe care le ai deja.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.