Semn rau? Un corb a disparut din din Turnul Londrei

Legenda spune ca cel putin sase corbi trebuie pastrati la castel sau regatul va cadea. Unul dintre corbii din Turnul Londrei se pare ca a murit,  ceea ce conform legendei inseamna sfarsit sumbru pentru Marea Britanie. Daca in turn sunt mai putin de sase corbi, asta insemna moarte pentru regat, potrivit legendei.

Maestrul corbului Christopher Skaife a confirmat ca una dintre pasari, Merlina, cunoscuta drept regina rautatii turnului corbilor, este presupusa moarta dupa ce a disparut saptamani intregi, , potrivit The Guardian.

Intr-o declaratie la BBC Radio 4, Skaife a spus: „Merlina este un corb cu spirit liber si se stie ca a parasit incinta turnului de multe ori. Sunt prietenul ei si in mod normal se intoarce la noi, dar de data aceasta nu a facut-o. Deci, ma tem ca nu mai este printre noi. ” El a adaugat: „Chiar inainte de Craciun, inainte de a intra in blocaj, puneam corbii la culcare si ea nu s-a mai intors”.

Daca ar fi confirmata, moartea Merlinei ar reduce numarul corbilor din turn. Conform legendei, daca inca doi ar muri, turnul si regatul ar cadea.

Publicitate

Dar Skaife a spus ca, daca Merlina nu se intoarce, turnul mai are un corb de rezerva pentru a se asigura ca cel putin sase raman.

El a spus: „Avem sapte corbi aici la Turnul Londrei, sase prin decret regal. Si bineinteles ca mai am unul de rezerva, asa ca suntem bine in acest moment. ”

Intr-o declaratie pe Twitter, Turnul Londrei a spus ca spera ca Merlina va fi inlocuita cu un pui din programul sau de crestere a corbilor.

Diferite legende asociaza pastrarea corbilor la turn cu Carol al II-lea si cu astronomul sau regal, John Flamsteed. Potrivit uneia, Charles a refuzat sa scoata corbii din turn dupa ce Flamsteed s-a plans ca i-au ascuns vederea asupra cerului.

Potrivit alteia, Flamsteed era ingrijorat ca acei corbii erau persecutati in turn dupa ce erau asociati cu Marele Incendiu din Londra. Dupa ce a fost sfatuit ca uciderea tuturor corbilor ar fi un semn rau, Carol al II-lea a ordonat apoi pastrarea a sase pasari la turn.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.