Semn rau? Un corb a disparut din din Turnul Londrei

Legenda spune ca cel putin sase corbi trebuie pastrati la castel sau regatul va cadea. Unul dintre corbii din Turnul Londrei se pare ca a murit,  ceea ce conform legendei inseamna sfarsit sumbru pentru Marea Britanie. Daca in turn sunt mai putin de sase corbi, asta insemna moarte pentru regat, potrivit legendei.

Maestrul corbului Christopher Skaife a confirmat ca una dintre pasari, Merlina, cunoscuta drept regina rautatii turnului corbilor, este presupusa moarta dupa ce a disparut saptamani intregi, , potrivit The Guardian.

Intr-o declaratie la BBC Radio 4, Skaife a spus: „Merlina este un corb cu spirit liber si se stie ca a parasit incinta turnului de multe ori. Sunt prietenul ei si in mod normal se intoarce la noi, dar de data aceasta nu a facut-o. Deci, ma tem ca nu mai este printre noi. ” El a adaugat: „Chiar inainte de Craciun, inainte de a intra in blocaj, puneam corbii la culcare si ea nu s-a mai intors”.

Daca ar fi confirmata, moartea Merlinei ar reduce numarul corbilor din turn. Conform legendei, daca inca doi ar muri, turnul si regatul ar cadea.

Dar Skaife a spus ca, daca Merlina nu se intoarce, turnul mai are un corb de rezerva pentru a se asigura ca cel putin sase raman.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, prima declaratie dupa petrecerea cu lautari: "Raed Arafat distruge Romania pas cu pas. Eu am formulat plangere penala..."

El a spus: „Avem sapte corbi aici la Turnul Londrei, sase prin decret regal. Si bineinteles ca mai am unul de rezerva, asa ca suntem bine in acest moment. ”

Intr-o declaratie pe Twitter, Turnul Londrei a spus ca spera ca Merlina va fi inlocuita cu un pui din programul sau de crestere a corbilor.

Diferite legende asociaza pastrarea corbilor la turn cu Carol al II-lea si cu astronomul sau regal, John Flamsteed. Potrivit uneia, Charles a refuzat sa scoata corbii din turn dupa ce Flamsteed s-a plans ca i-au ascuns vederea asupra cerului.

Potrivit alteia, Flamsteed era ingrijorat ca acei corbii erau persecutati in turn dupa ce erau asociati cu Marele Incendiu din Londra. Dupa ce a fost sfatuit ca uciderea tuturor corbilor ar fi un semn rau, Carol al II-lea a ordonat apoi pastrarea a sase pasari la turn.

Autor