Zaharia, barbatul decedat dupa ce a fost trantit pe jos de oamenii legii, avea grija de sotia lui bolnava la pat

Barbu Zaharia, barbatul in varsta de 63 de ani si-a gasit sfarsitul in Autogara Sud Pitesti, dupa ce un politist si-a asezat ghenunchiul pe gatul lui. Incidentul a pornit de la o friteuza, care a luat foc, la o terasa. Ospatarita, speriat, a turnat apa si astfel s-a declansat un scurtcircuit si a sporit flacara.

” Uleiul s-a scurs si a inceput sa arda, una dintre ospatarite a turnat apa, iar asta a declansat un scurtcircuit si a sporit flacara. De la uleiul ars, a fost mai mult fum decat foc”, a declarat unul dintre martorii oculari la incident, potrivit Libertatea.

Imediat au venit pompierii, care au stins incendiul, dar si politistii, care au intrat in conflict cu barbatul de 63 de ani. Barbatul comandase apa si cafea, pe care nu apucase sa le consume. „Nu bause alcool, nu era beat, asa era el, mai vorbaret. Vorbea mai ciudat, dar sa stiti ca era bland si lumea de pe aici il cunostea”, a spus un sofer de microbuz.

Citeste si articolul :   Unde a copilarit Florin Citu: „Venea cu vacile lu´ ma-sa mare pe islaz”

Barbu Zaharia, barbatul pe care politistii l-au trantit la pamant, trecea des pe la terasele din dreapta autogarii.

„Mai mult sa se uite la oameni si sa mai schimbe o vorba”, a marturisit un barbat care lucreaza la ghiseele autogarii.

Barbu Zaharia era pensionar, casatorit, si avea un baiat.

Barbatul a fost inginer pe platforma petrochimica de langa Pitesti. Acesta locuia impreuna cu sotia lui in intr-un bloc in cartierul Prundu. Dupa tragedie, oamenii legii au mers la locuinta lui Zaharia si au batut la usa acestuia. Nu a raspuns nimeni pentru ca sotia lui este bolnava la pat, iar singurul care o ingrijea era Zaharia. Fiul barbatului a venit imediat si a stat de vorba cu politistii.

„ Iesea din casa rar. El singur avea grija de sotie, de cand era la pat. Probabil iesise sa cumpere medicamente pentru ea. Il stiu de multi, multi ani si niciodata n-a deranjat pe nimeni cu nimic, in bloc”, a declarat un vecin, care a si asistat la tragedie.

Citeste si articolul :   Cine este Adriana Mestes, artista care a avut parte de acelasi sfarsit ca si Cristina Topescu

Politistul care l-a apucat pe Zaharia Barbu de umeri si brate si l-a trantit la pamant este si cunoscut de oamenii din autogara.

„E fiu de politist. A mai avut probleme din astea. E al dracului, nu discuti cu el, mai bine te feresti. Vine mereu in patrulare pe aici”, a precizat un dispecer.

„Toti am auzit un poc!, atunci cand l-au trantit. Ne-am uitat sa vedem cu ce l-a lovit. Unul dintre politist apucase o ranga de-a pompierilor. Nu stiam ce poate fi zgomotul ala, ce a facut poc. Si ne-am dat seama ca el a facut poc, cand a dat cu capul de pamant”, declara vecinul victimei, martor la scena. „N-au mai apucat sa-i puna catusele, ca murise deja. Se auzeau politistii strigand: Ba, l-ai omorat!”.

Autor