FOTO. Momente de la funeralii: Nora cea mica a reginei a plans in capela. Cum au fost surprinsi alti membri ai familiei regale.

Familia Regala britanica au oferit sambata un exemplu in ceea ce priveste respectarea regulilor impuse de pandemie. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost nevoita sa stea singura in timpul funeraliilor sotului sau Philip, care au avut loc pe 17 aprilie in capela St.George.

Regina si printul Philip au fost casatoriti 73 de ani. Printul consort a decedat pe 9 aprilie la varsta de 99 de ani. La sfarsitul slujbei religioase, sicriul in care se afla trupul neinsufletit al printului Philip a fost coborat in „Royal Vault”, cripta din capela St. George.

Sicriul va ramane in acest cavou pana la decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Trupurile celor doi soti se vor odihni astfel impreuna in capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatal reginei Elisabeta a II-a.

Cei care au participat la slujba din capela au pastrat distanta unii de fata de ceilalti, fiind asezati la 2 metri, pe familii, pentru a respecta restrictiile impuse de pandemia de coronavirus. Regina Elisabeta, care de la inceputul pandemiei se izolase cu printul Philip la castelul Windsor, a ramas singura in strana.

Citeste si articolul :   Inmormantarea printului Philip. Primele imagini de la castelul Windsor

Nora cea mica a reginei, Sophie, contesa de Wessex, a fost surprinsa plangand in capela. Si sotul ei, printul Edward, cel mai mic dintre copiii reginei si ai printului Philip, a fost vazut punandu-si mana pe frunte in timp ce corul intona imnuri religioase. Apoi a fixat cu privirea sicriul tatalui sau.

Fiecare membru al casei regale – mai ales cei special invitati – a purtat haine de doliu de culoare inchisa si masti sanitare negre. Inclusiv regina, care a obisnuit publicul sa se imbrace in culori vii, a fost imbracata in negru.

Autor