Dar ceea mai mare problema rămâne costul inital care poate trece de peste 500 de dolari – zice Elon Musk
Utilizatorii din beta-ului public al serviciului de satelit-internet Starlink al SpaceX au raportat in mod constant viteze mai mari de 150 megabiti pe secunda, mai rapid decat promisese SpaceX – iar acum cea mai mare provocare tehnica este de a face ca kitul Starlink sa fie mai ieftin, a spus CEO-ul Elon Musk.
Aproape toti utilizatorii care au raportat viteze noiembrie pe o lista compilata de comunitatea Starlink a Reddit au declarat ca au viteze de descarcare mai mari de 150 Mbps. Cea mai rapida viteza de descarcare a fost de 205,82 Mbps, inregistrata in Bellevue, Washington
Cand utilizatorii au inceput sa partajeze capturi de ecran cu viteza de descarcare, SpaceX a spus ca doresc in mod deliberat sa „reduca asteptarile initiale ale utilizatorilor” pentru a se asigura ca nu le-a venit nicio dezamagire cand au inceput testarea beta. Starlink va folosi in continuare aproape 900 de sateliti pentru a transmite internetul pe pamant.
Lista creata pe Reddit indica faptul ca viteza internetului de la Starlink a avut probleme pe timpul verii, ajungand pana la 15Mbps, inainte de lansarea beta-ului public pe 26 octombrie. SpaceX le-a spus abonatilor Starlink ca ar putea experimenta „perioade scurte de conectivitate deloc” – si utilizatorii au spus ca internetul lor intr-adevar se intrerupe uneori.
Publicitate
Lowering Starlink terminal cost, which may sound rather pedestrian, is actually our most difficult technical challenge
— Elon Musk (@elonmusk) November 3, 2020
Elon Musk a raspuns unui tweet acum cateva zile zicand : “Reducerea costului terminalului Starlink, care poate suna destul de pietonal, este de fapt cea mai dificilă provocare tehnică a noastră” – tradus.
Nu este prima data cand CEO-ul si fondatorul SpaceX subliniaza dificultatile de a face echipamente accesibile.
In mai, Musk a declarat intr-un interviu acordat saptamanii aviatiei ca va dura “cativa ani” pentru ca terminalul sa fie accesibil utilizatorilor.
In continuare o sa fim nevoiti sa asteptam pana o sa vedem internetul viitorului, accesibil in orice colt al lumii.
Publicitate