Cum va arata Dacia Sentry. Masina la care toti romanii viseaza

Multi oameni isi aduc aminte de celebra Dacia 1300, care a fost produsa in anul 1969. Aceasta a fost inspirata de Renault 12.  Ultima Dacia 1300 a parasit uzina Automobile Dacia de la Mioveni in anul 1984. Modelu a fost inlocuit cu Dacia 1310 care ramas in productie pana in 2004.

Designerul Ticarat Alexandru-Calin propune un model din viitor: Dacia Sentry “Dark Edition”.

“„Tinta mea a fost sa restabilesc si sa proiectez un succesor pentru aceasta legenda uitata”, a spus el si„Briefing-ul pentru acest proiect a fost acela de a prevedea urmatoarea limuzina Dacia potrivita pentru urmatorul deceniu”, spunea Alexandru . Fotografiile au fost preluate de Autoevolution.

Publicitate

Ticarat mentioneaza, de asemenea, ca suntem in prezenta unui „sedan sportiv cu cinci locuri alimentat de energie electrica”.

Designerul spune ca masina realizata digital este un sedan cu cinci locuri si propulsie electrica. Modelul futurist a primit o parte frontala agresiva. Grila este una inchisa, flancata de faruri extrem de inguste. Blocurile optice integreaza si prize de aer. Masina este masiva si prezinta nervuri proeminente.

Privind din profil, poti sa observi un plafon cu o linie descendenta, care ii asigura o allura de coupe cu patru usi, un model inventat de Mercedes-Benz odata cu lansarea lui CLS in anul 2004.

Citeste si articolul :   China interzice 105 aplicatii, inclusiv TripAdvisor

In partea din spate, sunt asezate blocuri optice cu tehnologie LED, acestea fiind unite de o banda luminoasa care strabate capacul portbagajului. O dotare surprinzatoare pentru o Dacia ar fi chiar camerele video care preiau rolul oglinzilor retrovizoare clasice, asa cum sunt cele de la modelele electrice Audi e-tron si la Honda e.

Dacia Sentry  masoara 5.040 de milimetri in lungime si 1.907 milimetri in latime si are o inaltime de 1.506 milimetri. Ampatamentul de 2.851 milimetri este asemanator cu cel al limuzinelor de clasa mare. Aceste dimensiuni pozitioneaza Dacia 1300 din viitor intre BMW Seria 5 si BMW Seria 7 sau intre Mercedes-Benz Clasa E si Mercedes-Benz Clasa S.

Versiunea de serie va imprumuta cu siguranta cateva lucruri de la Renault City K-ZE vanduta in China.

Ce pret va avea acest model?

Potrivit informatiilor, pretul sau de pornire nu va depasi 20.000 de euro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.