Parlamentul va decide astazi impozitarea pensiilor speciale cu pana la 85%. Proiectul Social Democratilor este sustinut si de PNL,
Proiectul de lege privind impozitarea cu 85% a tuturor pensiilor speciale a primit raport favorabil in comisiile de specialitate. Urmeaza sa fie votat in plen.
„Toate pensiile speciale din Romania vor fi impozitate, iar cele care depasesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament initiat si sustinut de PNL si PSD. In mod similar vom actiona si maine in ceea ce priveste pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel incat sa fie indepartatata orice inechitate sociala intre pensionari”, a declarat liderul deputatilor PNL, Florin Roman.
Potrivit actului normativ, dupa modificarea din comisii, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor si ale magistratilor vor fi impozitate cu 85% daca sunt mai mari de 7.000 de lei si cu 10% cele cuprinse intre 2.000 si 7.000 de lei.
Publicitate
„PSD a propus si vom vota astazi in Parlament impozitarea drastica a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din Romania trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acesti bani trebuie sa se duca obligatoriu catre alocatii si pensii si nu in buzunarele clientelei politice a PNL!”, a scris Marcel Ciolacu, intr-o postare pe Facebook.
USR spune ca proiectul modificat in comisii impoziteaza toate pensiile, nu doar pe cele speciale.
„Dupa ce au votat contra impozitarii pensiilor speciale, PSD azi dimineata a pus pe ordinea de zi un proiect de… impozitare a pensiilor speciale. Si au convocat fulger comisia pentru buget si finante. Vor sa impoziteze cu 85% toate pensiile peste 7.000 de lei. Ati citit bine. Toate pensiile. Si pensiile contributive si pilonul 2 si 3. Toate pensiile sa fie impozitate cu 85% peste 7.000 de lei”, a spus deputatul USR Claudiu Nasui.
Dupa ce va fi adoptat, proiectul va ajunge la presedintele Klaus Iohannis la promulgare.
Forma finala al proiectului de impozitare a pensiilor speciale
„Propunerea de impozitare a fost luata prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curtii Constitutionale, care spun ca pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate”, a declarat Florin Roman, liderul deputatilor PNL.
Ultima lege privind eliminarea pensiilor speciale a fost declarata neconstitutionala de CCR, dupa o sesizare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Avocatului Poporului. In legea respectiva erau eliminate pensiile speciale cu exceptia celor militare si ale magistratilor.
Comentariile sunt închise.