Anuntul Oficial al Ministerului Educatiei: Scolile raman inchise pana dupa Paste.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca scolile vor ramane inchise si in perioada in care este decretata stare de urgenta de catre presedintele Klaus Iohannis.

„Deocamdata nu avem niciun termen pentru perioada de inchidere a scolilor, dar in perioada de stare de urgenta scolile or sa fie inchise. In perioada asta este clar ca o sa avem scolile inchise. Pana dupa Paste scolile sunt inchise”, a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro.

Starea de urgenta va fi instituita pe teritoriul Romaniei de la inceputul acestei saptamani, in contextul epidemiei de coronavirus. Anuntul a fost facut sambata de presedintele Klaus Iohannis, dupa ce membrii Guvernului Orban au depus juramantul de investitura.

Decretarea starii de urgenta se poate institui pe o perioada de cel mult 30 de zile, dar durata acesteia poate fi prelungita de presedintele Romaniei, cu incuviintarea Parlamentului.

Publicitate

Potrivit structurii anului scolar 2019-2020, elevii intra in vacanta de primavara de sambata, 4 aprilie 2020 pana marti, 21 aprilie 2020. Cursurile continua apoi in perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020.

Citeste si articolul :   Scandalul apei calde din Bucuresti. ELCEN ii da raspunsul Gabrielei Firea: „Dezinformeaza pentru a ascunde neputinta de a gestiona termoficarea”

Starea de urgenta se instituie, potrivit legii, pe o perioada de cel mult 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire, scrie digi24.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.