Foloseste acest ingrasamant natural pentru plante. Asa vor avea frunze dense si flori bogate

Fiecare planta la ghiveci trebuie sa fie hranita periodic, in special in perioada vegetativa si in perioada de inflorire.

Drojdia simpla poate stimula cresterea si inflorirea chiar si a celei mai nesanatoase plante.

Iata reteta celui mai natural ingrasamant pentru plante!

10 grame de drojdie;

1 lingura de zahar;

Publicitate

1 l de apa calda.

Cum se prepara?

Dizolvati drojdia in apa, adaugati zaharul si amestecati. Lasati solutia sa stea timp de cel putin 2 ore.

Diluati amestecul cu apa in proportii de 1:5.

Udati plantele cu acest ingrasamant o data pe luna in perioada toamna-iarna si o data la 10 zile in perioada primavara-vara.

Drojdia contine fitohormoni, vitamine din grupa B si auxine, care ajuta la divizarea celulelor si cresterea plantelor. Acest ingrasamant simplu este folosit chiar si de florarii profesionisti.

Datorita hranei cu drojdie se mareste activitatea microorganismelor din sol, creste continutul de acid carbonic, de micro- si macroelemente care au un efect benefic asupra sistemului radicular si aspectului plantei.

Citeste si articolul :   Nu mai arunca cojile de oua, iata 6 moduri de a le folosi

Tot ca ingrasamant natural mai puteti folosi:

Zahar

Zaharul este un ingrasamant popular folosit pentru fertilizarea plantelor de apartament, putand fi diluat in apa (o lingurita de zahar la un pahar de apa) sau turnat direct in ghiveci.Fertilizarea cu aceasta solutie trebuie sa aiba loc o data pe saptamana, dar nu trebuie folosita mai mult de 2-3 ori deoarece poate afecta planta.

De asemenea,puteti fertiliza plantele cu ajutorul glucozei.Intr-un litru de apa se dilueaza un comprimat de glucoza.Solutia finala se pulverizeaza doar pe plantele bolnave ,intrucat doar ele au nevoie de ea.

Citrice si alte fructe

Un grasamant excelent il reprezinta si cojile de bananca,portocale si mandarine.Ca sa preparati ingrasamantul din citrice,umpleti o treime dintr-un borcan de un litru cu cojile taiate marunt si adaugati apa clocotita.

Timp de 24 de ore,lasati sa se infuzeze iar apoi scoateti cojile.Dupa ce ati adaugat apa curata in borcanul de un litru pana s-a umplut,udati florile cu aceasta solutie.Pentru prepararea ingrasamantului cu coji de banana,e nevoie de un borcan de un litru in care veti pune o jumatate de coji maruntite,apoi apa pana se umple.

Citeste si articolul :   Cel mai bun ingrasamant natural pentru gradina

Lasati sa se infuzeze 24 de ore,apoi umpleti din nou borcanul dupa ce ati aruncat cojile de banana.De asemenea,cojile de banana pot fi adaugate in substratul de sol ,favorizand cresterea plantei.

Cenusa

Cenusa are in compozitia ei sulf,potasiu,fosfor,magneziu,zinc,fier si calciu.Ca sa fertilizati planta,amestecati cenusa cu pamant atunci cand o transplantati.Prin aceasta metoda,veti dezinfecta substratul si il veti face mai hranitor .Puteti,de asemenea,sa preparati si ingrasamant lichid in cenusa ,diluand intr-un litru de apa o lingura de cenusa.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.