Colectez cu grija zatul de cafea, nu il arunc, pentru a fertiliza plantele si a alunga afidele.

Cafeaua nu este doare delicioasa, ci si sanatoasa. Acest lucru este valabil mai ales pentru zatul cafelei. Puteti ghici in el, dar il puteti folosi si in gradina.

Remediile populare cu cafea pot speria daunatorii rapid si eficient. ATENTIE, cafeaua decofeinizata este complet inutila in acest caz. Zatul acestei cafele nu contine enzima necesara combaterii afidelor.

Zatul cafelei preparate la espressor contine putine ingrediente bioactive, prin urmare are un efect redus asupra insectelor.

Alunga afidele

Zatul de cafea poate fi imprastiat in jurul plantei chiar daca aceasta nu este infestata. De asemenea, puteti face un spray cu cafea pentru a alunga afidele. Pur si simplu preparati cafeaua mai tare si puteti folosi zat de cafea uzat in 250 de ml de apa. Se lasa la infuzat timp de 30 de minute. Se strecoara si se lasa la racit. Turnati amestecul intr-un pulverizator si pulverizati planta. Este recomandat sa faceti acest lucru la fiecare 2 ore. Este necesar sa pulverizati si interiorul frunzei, aici le place afidelor sa se cuibareasca.

Publicitate

Fertilizarea plantelor:

Zatul de cafea contine cantitati semnificative de azot, potasiu si fosfor, minerale esentiale pentru dezvoltarea plantelor. Poti presara zatul de cafea in jurul plantelor sau il poti amesteca cu solul din ghivece pentru a le furniza nutrientii necesari.

Daca nu sunteti consumatori de cafea, puteti folosi ceai negru. Acest tip de ceai contine cantitati mari de cofeina.

Imbunatatirea solului:

Zatul de cafea este o sursa excelenta de materie organica si nutrienti pentru sol. Poti adauga zatul de cafea in compost sau direct in solul gradinii tale. Acesta imbunatateste structura solului, ajuta la retinerea umiditatii si furnizeaza nutrienti esentiali plantelor.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.