10 remedii naturale si eficiente impotriva tusei

Toata lumea a experimentat aceasta senzatie neplacuta de furnicaturi si iritatii in gat. Fie ca apare noaptea sau ziua, tusea este tulburatoare si iti poate strica viata de zi cu zi daca devine cronica. Tusea provine din iritatia cailor respiratorii. Ajuta la evacuarea flegmei pentru a ne proteja plamanii. Poate fi cauzata de o infectie virala precum Covid-19 sau de alte patologii precum alergiile sau astmul.

1.Ceaiuri din plante

Fierbe apa si adauga infuzia la alegere! Ceaiul din plante este un remediu simplu pentru a calma durerea unui gat iritat, pe langa faptul ca iti aduce un moment de placere. Pentru mai multa eficienta, adaugati putina miere si lamaie. Va recomandam ceaiuri din plante pe baza de cimbru  sau lavanda. Lavanda are proprietati antiseptice, calmeaza durerea , cimbrul este cunoscut ca amelioreaza rapid inflamatia.

2.Ghimbir

Pentru a calma o tuse uscata si persistenta, nimic nu este mai bun  ca ghimbirul cu proprietatile sale antiinflamatorii. Infuzati cateva bucati de ghimbir in apa rece sau fierbinte. De asemenea, puteti crea un amestec de ghimbir, miere si lamaie proaspat storsa.

Citeste si articolul :   Sapte alimente si bauturi pentru protejarea si repararea ficatului

3.Pastile cu miere si lamaie

Pastilele sunt un tratament adjuvant pentru a calma iritatia gatului. Acestea trebuie lasate sa se topeasca in gura de mai multe ori pe zi. Le poti gasi cu usurinta la orice farmacie.

Publicitate

4.Hidrateaza

Apa este viata ! Nu o putem spune niciodata suficient, dar un gest simplu si esential este sa bei multa apa. Acest lucru va ajuta la reducerea inflamatiei si uscaciunii , precum si la slabirea secretiilor pentru a facilita expulzarea acestora.

5.Scortisoara

Scortisoara are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, ajuta la reducerea inflamatiei. De ce sa nu incerci un sirop de scortisoara, lamaie si miere?

Publicitate

6.Ceapa

Poate parea surprinzator, dar in ciuda mirosului sau puternic, ceapa ar fi un antiinflamator care ar ajuta la evacuarea mucusului si la eliminarea bacteriilor. Asezati o ceapa tocata pe noptiera inainte de a merge la culcare. Evitati desigur daca nu suportati mirosul! Pentru cei mai aventurosi, puteti face un suc de baut amestecand si gatind ceapa taiata cubulete cu putin usturoi.

Citeste si articolul :   Trucul genial de a reda stralucirea frunzelor plantelor tale

7.Otet de mere

De obicei, dat sub forma de gargara (apa de gura), otetul de mere este un remediu popular pentru ameliorarea tusei. Datorita aciditatii, cel mai bine este sa-l diluati in apa fierbinte, in ritmul unei linguri si 2 linguri de miere.

8.Miere

In infuzii sau doar in apa fierbinte, cu ceapa, scortisoara sau in pastile, mierea este remediul de baza. Calmeaza mucoasele gatului si calmeaza iritatia. O poti consuma si singura, la lingurita.

9.Difuzorul de uleiuri esentiale

Pentru a calma tusea uscata sau uleioasa, inhalarea de uleiuri esentiale este folosita pentru curatarea tractului respirator. Cu proprietatile sale anestezice, uleiul esential de menta aduce prospetime si amelioreaza durerea. Pentru o tuse umeda, preferati uleiul esential de eucalipt, cu proprietati expectorante (ideal pentru bronsita). Turnati cateva picaturi de uleiuri esentiale intr-un difuzor prevazut in acest scop si respirati calm. Cu toate acestea, inhalarea uleiurilor esentiale nu este recomandata femeilor insarcinate, copiilor, astmaticilor si varstnicilor.

Citeste si articolul :   Remedii naturale pentru durerile de cap

10.Umidificator

Aerul uscat de acasa poate provoca dureri de gat. Trebuie sa stiti ca bebelusii si copiii sunt mai sensibili decat adultii la calitatea aerului din interior. Daca nivelul de umiditate din camera copilului dumneavoastra este sub 40%, luati un umidificator. Asa cum sugereaza si numele, este un dispozitiv care este folosit pentru a „umidifica” aerul, pentru un mai bun confort respirator, mai ales in timpul somnului. Este o solutie eficienta pentru prevenirea bolilor virale care revin in fiecare iarna: raceli, gripa, sau chiar bronsiolita (care ii afecteaza pe cei mici). Retineti ca exista umidificatoare care au si functie de aromoterapie!

Publicitate

Autor