Beneficiile uimitoare ale nucilor pentru sanatate

Proaspata sau uscata, nuca este plina de beneficii. Analiza acestei nuci bogate in fibre si nutrienti.

Nuca este un fruct decojit, adica are o coaja ca alunele, migdalele sau fisticul. Are multe atuuri care o fac un adevarat aliat al sanatatii.

Nuci: calitati nutritionale recunoscute

Acest fruct uscat cu aroma sa tipica ne ofera fier, calciu, magneziu, vitaminele E si B si oligoelemente. Datorita continutului sau ridicat de acizi grasi polinesaturati (inclusiv omega-3), nuca ajuta organismul sa se protejeze de bolile cardiovasculare, reducand riscul de colesterol, diabet sau pietre.

Un suprimant natural al poftei de mancare

Ne imaginam gresit ca pentru a pierde in greutate, este mai bine sa evitam fructele uscate si semintele oleaginoase. Nuca, plina de grasimi bune, are, de asemenea, un continut record de fibre, ceea ce o face un suprimant natural a poftei de mancare. Cu o mana de nuci pe zi, o gustare pe baza de nuci promoveaza senzatia de satietate fara a ne ingrasa.

Un amplificator de tranzit

Nuca contine multe fibre! Datorita lor, nuca este un remediu ideal pentru constipatie. Pentru si mai multa eficienta, se consuma proaspat, avand grija sa se  creasca treptat ratiile pentru a evita orice inconvenient digestiv.

Un prieten al creierului nostru

Cunoasteti teoria asemanarilor? Acesta este un postulat bazat pe asemanarea dintre anumite alimente si organe ale corpului uman. Consumand unele, le-am vindeca pe celelalte. Iar nuca, care arata exact ca si creierul uman si cele doua emisfere ale sale, are, este adevarat, o actiune benefica pentru memorie, concentrare si viteza de intelegere.

Publicitate

Publicitate

Autor