Patru bauturi ale caror beneficii sunt extrem de exagerate

Toata lumea isi doreste sa aiba o sanatate excelenta, iar una dintre cele mai simple modalitati de a o intari este o alimentatie adecvata. Multe bauturi fac parte dintr-o dieta sanatoasa, dar, din pacate, nu toate sunt atat de importante pentru sanatatea noastra pe cat ne-am dori. Iata cateva bauturi a caror utilitate este mult exagerata.

Bauturi pentru sport

Bauturile pentru sport pot fi foarte benefice, dar numai atunci cand sunt consumate dupa o activitate fizica intensa, de mare intensitate, care este experimentata de obicei doar de sportivii profesionisti.  Deci, pentru a-ti potoli setea dupa un antrenament, daca nu a durat mai mult de o ora, este mai bine sa folosesti apa obisnuita.

Publicitate

Suc proaspat stors

Sucul proaspat stors este mult mai gustos decat sucul ambalat si contine mai multe vitamine. Dar, daca urmati continutul caloric al dietei sau nivelul de glucoza din sange, atunci chiar si sucul proaspat este mai bine sa il inlocuiti cu o portie de fructe. Fructele contin si zahar, dar sunt bogate in fibre, datorita carora sunt mai bine saturate, digerate mai lent si nu provoaca valori mare ale  glucozei.

Citeste si articolul :   Calcaie crapate: trucul natural pentru picioare moi si netede pentru o lunga perioada de timp

Lapte de migdale

Persoanele care nu pot sau nu vor sa bea lapte animal il inlocuiesc adesea cu laptele de migdale. Are gust bun si se potriveste bine cu bauturile calde, dar, spre deosebire de migdale proaspete, contine putini nutrienti. In plus, la laptele de migdale cumparat din magazin este adesea adaugat mult zahar, ceea ce il face prea bogat in calorii.

Publicitate

Apa de cocos

Apa de cocos potoleste bine setea si contine electroliti care ajuta la restabilirea echilibrului apa-sare dupa efort fizic. Cel mai mare dezavantaj al apei de cocos este pretul ei destul de ridicat, care nu se potriveste deloc cu continutul. Da, are electroliti, dar le au si alimentele mai ieftine precum bananele, avocado sau caise uscate. De asemenea, sunt foarte usor de mancat dupa un antrenament pentru a restabili puterea.

Autor