Nu doar pentru energie: cinci moduri neobisnuite de a folosi cafeaua

Fiecare iubitor de cafea stie ca o zi buna incepe abia dupa prima ceasca de cafea. Dar cafeaua poate fi folosita nu numai pentru a pregati o bautura de dimineata care iti da energie , ci si pentru a rezolva diverse probleme cotidiene. Iata cateva utilizari neobisnuite pentru cafea si boabele de cafea.

Remediu pentru dureri de cap

Datorita continutului ridicat de cofeina, o ceasca de cafea poate ameliora durerile de cap tensionate, care sunt adesea insotite de slabiciune, iritabilitate si oboseala. Cu toate acestea, daca suferiti de migrena, consumul frecvent de cafea si alte bauturi cu cofeina nu este recomandat, deoarece va poate agrava durerea de cap.

Odorizant

Boabele de cafea, atat intregi cat si macinate, absorb bine mirosurile neplacute. Cu ajutorul cerealelor, puteti improspata o masina, dulapuri de bucatarie, un frigider si chiar o camera saturata cu mirosuri de toaleta , de pisica sau caine. Pentru a face acest lucru, puneti un recipient cu boabe de cafea proaspat macinate si lasati-le cateva zile si apoi aruncati-le.

Mijloace pentru imbunatatirea starii pielii si a parului

Scrub-ul cu adaos de boabe de cafea zdrobite este unul dintre cele mai populare produse de ingrijire a pielii pentru fata si corp. Cofeina imbunatateste circulatia sangelui si face pielea mai moale si mai neteda. De asemenea, zatul de cafea si cafeaua tare pot fi folosite pentru a face masti de casa pentru cresterea parului, sporindu-le culoarea si stralucirea.

Vopsea de ou

Pentru colorarea oualor, este mai bine sa folositi cafea instant: da cochiliei o nuanta frumoasa de ciocolata. Este necesar sa se pregateasca o solutie de cafea in proportie de cinci lingurite de cafea pentru cinci oua. Se toarna putina apa peste cafea si se amesteca bine. Dupa aceea, adaugati oua in solutia de cafea rezultata si fierbeti-le timp de 8-10 minute. Pentru o culoare mai stralucitoare, ouale pot fi lasate in solutie peste noapte.

Citeste si articolul :   Sarbatoare mare pe 25 martie, Buna Vestire. Ce nu e voie sa faci in aceasta zi, e mare pacat

Eliminator de zgarieturi de mobilier

O pasta groasa de cafea macinata si putina apa pot ajuta la repararea zgarieturilor minore pe mobilierul din lemn de culoare inchisa. Pur si simplu puneti pasta pe o spatula mica sau un cutit de plastic fara taieturi si aplicati-o pe zgarietura. Stergeti excesul de cafea cu o carpa usor umeda si lasati zgarietura  sa se usuce. Daca este posibil, dupa aceasta procedura, lustruiti mobilierul cu ceara speciala.

Autor