Dr. Rafila: “Sigur nu o sa putem sa stam pana in toamna in izolare. Important e…

In Romania ar fi utile in acest moment niste locuri special amenajate pentru persoanele asimptomatice infectate cu coronavirus, pentru a nu aglomera paturile din spitale, a recomandat medicul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, joi, la Antena 3.

“Lucrul pe care noi ar trebui sa ne concentram acum ar fi legat de asigurarea unor spatii pentru tratarea formelor usoare sau asimptomatice, un soi de izolare a persoanelor asimptomatice in afara spitalelor, incat sa nu incarcam spitalele cu pacienti si sa reducem riscul de transmitere la personalul medical.

De asemenea, stabilirea unor circuite separate pentru persoane simptomatice si asimptomatice in spitalele generale si asigurarea asistentei medicale pentru alte patologii, pentru ca infectia cu noul coronavirus nu e una dintre patologiile dominante in acest moment, ca sa nu ingreunam si mai mult povara pentru sistemul de sanatate”, a spus dr. Alexandru Rafila, joi, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Publicitate

In ce priveste izolarea, Rafila spune ca “sigur nu o sa putem sa stam pana in toamna in izolare. Important e sa luam masuri secventiale, ca sa nu depasim capacitatea sistemului de sanatate. Nu o sa putem opri transmiterea coronavirusului cu totul, dar important e sa protejam persoanele din categoriile vulnerabile, pentru ca aici apar complicatiile care merg la ATI”.

Alexandru Rafila: Vom avea doua varfuri ale pandemiei

In ce priveste varfurile pandemiei cu coronavirus, reprezentantul Romaniei la OMS spune ca, cel mai probabil, acestea vor fi imediat dupa Paste si, apoi, in perioada octombrie-noiembrie.

“Din punctul meu de vedere, probabil ca dupa Paste, in perioada 25 aprilie-1 mai, vom avea un numar maxim de cazuri, pentru ca vor creste contactele sociale cel putin intrafamiliale. Apoi, in octombrie-noiembrie, am putea avea o noua crestere, daca pana atunci nu vom avea la dispozitie mijloace terapeutice sau profilactice in ce priveste infectia cu noul coronavirus”, a spus medicul Alexandru Rafila.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.