Acum s-a instalat primavara si odata cu ea riscul de a raci. Dureri de cap, dureri de gat, tuse si secretii nazale. Desi uneori este dificil sa o evitati, exista solutii naturale pentru a o preveni si, daca este necesar, pentru a calma simptomele. Descoperiti sfaturile noastre naturale pentru a va intari sistemul imunitar si a trece mai bine printr-o perioada de raceala.
Consumati vitamina C
Pentru a-ti intari apararea imunitara si pentru a accelera vindecarea, nu e nimic mai bun decat vitamina C. Puteti bea sucuri proaspete de fructe cu portocale, morcovi sau mandarine, sau puteti manca alimente bogate in vitamina C precum ardei, kiwi sau lamaie.
In general, legumele bio sunt ideale pentru tratarea racelilor. Acestea sunt intr-adevar bogate in vitamine, dar si in minerale, antioxidanti si fibre. Pe de alta parte, laptele si derivatii sai ar trebui evitate. Ei participa la supraproductia de mucus, responsabil pentru nasul infundat.
Bea amestecuri eficiente impotriva racelilor
Infuziile din plante sunt eficiente in calmarea simptomelor racelii si in curatarea cailor respiratorii. Va ajuta sa va eliberati nasul si sa va mentineti hidratat. Cand esti bolnav, este intr-adevar important sa fii bine hidratat! Si ce poate fi mai bun decat o bautura calda reconfortanta?
Printre cele mai eficiente sunt frunzele uscate de cimbru sau de melisa. Simtiti-va liber sa adaugati miere organica si/sau suc de lamaie. Mai original, dar formidabil impotriva durerilor de gat: infuzia de scortisoara si catei de usturoi.
Curata-ti nasul
Curatarea nasului in timpul unei raceli este un gest simplu si totusi esential. Spalarea face posibila umezirea mucusului si eliminarea microbilor, prafului si alergenilor lipiti de mucoasa. Pentru aceasta, exista produse precum spray cu apa de mare sau pastai saline, disponibile in farmacii, parafarmacii sau magazine bio.
Sfatul nostru pentru o spalare nazala eficienta: suflati-va nasul in prealabil, apoi inclinati capul intr-o parte in timp ce stati deasupra chiuvetei. Puneti varful spray-ului in nara superioara, aplicati presiune si apoi inchideti nara. Lichidul ar trebui sa curga pe cealalta nara. Repetati acest pas pe a doua parte.
Bucurati-va de beneficiile uleiurilor esentiale
Nu este un secret pentru nimeni ca uleiurile esentiale sunt de mare ajutor in ameliorarea simptomelor racelii si in intarirea sistemului imunitar. Ele pot fi folosite singure sau in sinergie. Iata elementele esentiale:
– Niaouli pentru a-ti intari sistemul imunitar;
– Camfor pentru actiunea sa antivirala;
– Menta pentru a tonifica;
– Eucalipt radiat pentru decongestionare;
– Arborele de ceai, cu proprietati antibacteriene si antivirale.
Pot fi folosite prin inhalare de abur, difuzie cu difuzor sau aplicate pe corp (incheieturi)
Bine de stiut : uleiurile esentiale nu sunt recomandate copiilor sub 7 ani, persoanelor cu astm bronsic si femeilor insarcinate sau care alapteaza. Exista insa solutii naturale eficiente si potrivite pentru intreaga familie, de la 3 ani.
Igiena
In fine, pentru a preveni racelile, nu uita sa ai un stil de viata sanatos. Acest lucru necesita nopti de somn odihnitoare, un echilibru psiho-emotional (fara stres) si practicarea unei activitati fizice regulate.
Poate merita si o detoxifiere a ficatului. O buna sanatate intestinala este importanta pentru a preveni racelile pe tot parcursul anului, mai ales iarna. In cele din urma, amintiti-va ca raceala comuna este un virus care se transmite usor. Pentru a limita riscul de transmitere, spalati-va mainile in mod regulat, evitati sa va atingeti fata, aeriseste incaperile prin umidificarea aerului daca este necesar si foloseste servetele de unica folosinta.
Publicitate