Trucul de a pastra clementinele de 3 ori mai mult si de a preveni mucegaiul

De ce putrezesc clementinele?

Clementinele putrezesc in cele mai multe cazuri din cauza prezentei ciupercilor sau bacteriilor care cresc pe suprafata lor, dar si din cauza daunelor produse in timpul recoltarii sau transportului. Temperatura ridicata si umiditatea pot accelera, de asemenea, procesul de matrita. De asemenea, retineti ca este necesar sa pastrati clementinele intr-un loc uscat si racoros si sa nu le lasati in contact cu fructele deteriorate sau putrezite pentru a evita raspandirea microorganismelor.

Cum pastrati clementinele ca sa nu putrezeasca?

De obicei, clementinele tolereaza destul de bine temperatura camerei pana la aproximativ 6 zile, atunci cand sunt plasate ferit de lumina, umiditate si soare.

Totusi, pentru o pastrare mai indelungata, mai ales cand ai o cantitate mare pe care nu esti sigur ca o vei consuma cateva saptamani, trebuie respectate anumite reguli de depozitare.

Publicitate

Daca aveti prea multe clementine de depozitat si frigiderul nu le poate contine pe toate, atunci optati pentru o cutie de carton sau o lada de lemn, pe  fundul careia veti pune  in prealabil hartie. Cu toate acestea, va fi necesar sa se faca trei randuri de citrice in fiecare lada sau cutie, separand fiecare dintre randuri cu hartie. Temperatura camerei in care sunt depozitate fructele trebuie sa fie de 4 pana la 6°C. Aveti grija sa nu puneti greutate pe lazi. In acest fel, vor ramane proaspete si suculente cateva saptamani.

Nicio portocala in apropiere: este foarte usor sa ne imaginam ca mandarinele si portocalele merg bine impreuna, deoarece ambele apartin familiei citricelor. Dar nu este asa . Mandarinele se depoziteaza diferit de portocale, lamai si grapefruit. Ideal este asadar sa le depozitezi separat pentru a beneficia de un timp de conservare mai lung.

Unde sa depozitezi clementinele?

Uitati de masa, de living si de bucatarie. Asezate in aceste locuri, citricele tale nu vor ramane proaspete suficient de mult. Acolo se formeaza mici puncte negre care cresc treptat pana se deterioreaza. In prezenta umiditatii ridicate si cand aerul este prea uscat, clementinele se usuca si se ofilesc.

Pentru a proteja aceste citrice de deshidratare, ideal ar fi asadar sa le puneti intr-o punga de material usor deschisa sau intr-o plasa si in sertarul pentru legume al frigiderului. De asemenea, evitati sa le puneti in pungi de plastic sigilate. In caz contrar, va trebui sa faceti o multime de gauri in punga si mai ales sa aveti grija sa indepartati citricele care au fost deja afectate de inceputul denaturarii pentru a evita contaminarea intregului lot.

Citeste si articolul :   14 plante de interior care nu au nevoie de lumina

Alte metode de conservare a clementinelor

Cand clementinele isi pierd prospetimea din cauza coacerii avansate sau a usoarei denaturari, este totusi posibil sa le recuperezi inainte de a incepe sa putrezeasca. Pentru a face acest lucru, trebuie sa le inghetati. Si mai bine, puteti face gem din ea. Asa ca va puteti pastra citricele pentru o lunga perioada de timp.

Publicitate

Autor