De ce ar trebui incluse legumele in dieta ta zilnica?

Se stie ca consumul de legume are un efect mare asupra starii intregului organism. Cercetatorii si-au dat seama ce legume sunt cele mai utile si de ce ar trebui sa fie incluse in dieta ta zilnica in primul rand.

Rosii

Se stie ca rosiie , saturate cu licopen, ajuta la prevenirea aparitiei cancerului.Rosiile  contin multe vitamine care mentin tensiunea arteriala normala si, de asemenea, reduc drastic cantitatea de radicali liberi din sange.

Brocoli

Aceasta leguma este bogata in antioxidanti, care reduc semnificativ riscul de cancer pulmonar, de colon si rectal. De asemenea, broccoli contine multa vitamina C, beta-caroten si acid folic, care intareste perfect imunitatea la gripa si racelile sezoniere. Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceasta leguma este cea mai benefica pentru sanatatea femeilor.

Varza de Bruxelles

Este necesar mai ales femeilor in timpul sarcinii, deoarece contine vitamine B, acid folic, care ajuta la evitarea aparitiei defectelor de dezvoltare fetala, in special a problemelor cu tubul neural. Varza contine, de asemenea, acizi grasi omega-3, vitaminele K si C.

Morcov

Nu e de mirare ca aceasta leguma portocalie este adorata in special  de copii, deoarece imbunatateste acuitatea vizuala, starea parului si a pielii. Morcovii sunt bogati in vitamina A si C – aveti grija de sanatatea sistemului cardiovascular.

Citeste si articolul :   9 semne ca aveti deficienta de magneziu (si cum sa o remediati)

Dovleac

Acest „oaspete de toamna” contine mult beta-caroten si vitamina C. Leguma va ajuta la imbunatatirea starii articulatiilor in artrita si osteoartrita. De asemenea, dovleacul contine mult magneziu, potasiu si fibre care sunt utile pentru functia intestinala.

Cartof dulce

Aceasta leguma contine multa vitamina C. Radacina este bogata in fier si fibre, asa ca nu numai ca ofera organismului nostru energie, ci ajuta si la imbunatatirea digestiei.

Autor