4 plante de interior care elimina umiditatea si evita riscul mucegaiului in casa

Cultivate in interior, plantele de apartament va pot scapa de mai multe probleme, cum ar fi mucegaiul. Pentru a face acest lucru, alegeti pur si simplu plante care au particularitatea de a absorbi umiditatea, pentru a evita proliferarea acestor ciuperci microscopice.

Care sunt cele 4 plante de interior eficiente pentru a evita mucegaiul din casa?

Pentru a va proteja interiorul de mucegai, puteti creste urmatoarele plante de apartament, cunoscute pentru capacitatea lor de a absorbi umiditatea stagnanta.

Planta paianjen pentru a elimina umiditatea

Originara din Africa de Sud, planta paianjen, numita si chlorophytum, este o planta perena cu frunzis vesnic verde. Se caracterizeaza prin frunzisul sau flexibil, sub forma de panglici lungi care cad pe laterale. Aceasta planta este rezistenta si usor de ingrijit. Intr-adevar, poate rezista la seceta si la lumina slaba. Cultivat in interior, chlorophytum are mai multe proprietati . Purifica aerul ambiant si elimina monoxidul de carbon, toluenul, dar si formaldehida si benzenul. Pe langa eliminarea acestor poluanti, planta paianjen este buna si la absorbtia unei cantitati mari de umiditate din aer. Acesta este ceea ce previne aparitia mucegaiului.

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se spune de Sf. Nicolae

Crinul pacii

Crinul pacii, sau spathiphyllum, este o planta de apartament perena usor de intretinut. Aceasta planta rezistenta poate suporta udarea rara  si poate creste chiar si in zone slab luminate.   Are nevoie de udare usoara, dar regulata. Datorita frunzisului sau, crinul pacii absoarbe umiditatea care circula in aer, impiedicand astfel dezvoltarea mucegaiurilor si ciupercilor in casa.

Feriga Boston, planta verde pentru a evita problemele de umiditate

Feriga Boston sau nephrolepis este o planta de interior verde cu frunzis decorativ. Aceasta planta rezistenta este apreciata pentru actiunea sa depoluanta. Intr-adevar, absoarbe compusi organici volatili precum xilenul si formaldehida eliberati de vopsea, lipici sau mobilier. De asemenea, feriga Boston este o planta tropicala, foarte eficienta in absorbtia umiditatii. Mai mult, ii place sa fie plasata in locuri umede, care ii amintesc de mediul ei tropical, precum baia. Regland umiditatea din casa, feriga Boston te va scapa de mucegai, care se dezvolta in locuri umede.

Tillandsia, o planta cu flori pentru a reduce umiditatea

Originara din America, tillandsia este o planta perena cu flori cu crestere rapida. Numita si fiica aerului, aceasta planta de interior este rezistenta si usor de cultivat. In functie de specia aleasa, tillandsia poate fi folosita atarnata,  sau asezata intr-un ghiveci . Aceasta planta are particularitatea de a se hrani cu umiditatea ambientala. Frunzele sale capteaza apa din aer, iar astfel reduce nivelul de umiditate din casa, pentru a evita mucegaiul. Pentru ca planta sa reziste mult timp, pastrati-o intr-un loc luminos, evitand lumina directa a soarelui.

Citeste si articolul :   Ce nu ai voie sa mananci in Joia Mare. Cea mai importanta traditie

Daca aerul tau din interior este prea umed, nu ezita sa adopti aceste plante care absorb umiditatea ambientala.

Autor