Care este cea mai sanatoasa parte a lamaii

Lamaia este un agent bactericid excelent si poate ucide pana la 12 bacterii diferite. Pentru ca lamaia sa fie mai eficienta impotriva gripei, aceasta trebuie pusa in ceai din salvie, menta, coada de cal, patlagina. Acest amestec ajuta la mentinerea nivelurilor corecte de calciu in organism.

Lamaia restabileste procesele digestive, ajuta la eliminarea toxinelor din intestine. Formula pentru infectiile gatului si a tractului respirator. Amelioreaza durerile de cap si migrenele. Este un diuretic. Elimina eruptiile de diferite origini. Folosit pentru igiena orala.

Desi lamaia este un fruct foarte acru, are efectul opus asupra stomacului – reduce aciditatea. Sucul si coaja de lamaie sunt antiseptice. Iar frunzele de lamaie sunt folosite pentru a ameliora caldura. Lamaia este bogata in vitamina C, care intareste sistemul imunitar si actioneaza ca un antioxidant.

In mod surprinzator, cea mai sanatoasa parte a lamaii este coaja! Si multi iubitori de ceai de lamaie fac greseala de a nu manca coaja de lamaie …

Deci, in coaja de lamaie este continuta celebra vitamina C, iar  pielea contine de zece ori mai mult decat in pulpa si suc. Coaja contine, de asemenea, un ulei esential foarte valoros, care vindeca durerile de cap, imbunatateste starea de spirit si vindeca procesele inflamatorii.

Citeste si articolul :   Apa, drojdie si zahar: 3 ingrediente pe care toata lumea le are la indemana, pentru o recolta bogata de castraveti si rosii

Daca aveti dureri de cap, aplicati o coaja de lamaie pe tample sau pe frunte. Durerea va disparea dupa cateva minute. Daca aveti o boala respiratorie acuta si va simtiti rau, beti ceai cu lamaie si mancati coji de citrice. Curatati lamaia tocata marunt  si intindeti-o intr-un strat subtire pe o farfurie plata. Uleiurile esentiale secretate de lamaie  distrug bacteriile daunatoare.

Pentru a albi pielea fetei, utilizati, de asemenea, coaja  de lamaie (stergeti-va fata) si, pentru a imbunatati procesele metabolice, beti apa fierbinte cu lamaie dimineata.

Autor