Cat timp poti pastra alimentele reincalzite in frigider?

Afla care este durata de valabilitate a alimentelor reincalzite in frigider pentru a evita orice risc pentru sanatatea ta.

In ce conditii se pastreaza bine alimentele in frigider?

Cand dorim sa pastram produsele alimentare in frigider, este necesar sa tinem cont de temperatura acestuia. Ar trebui sa fie intotdeauna o medie de 4 grade Celsius pentru a preveni deteriorarea alimentelor. Intr-adevar, daca temperatura este mai mare decat cea indicata, se va crea conditii bune si va favoriza degradarea alimentelor depozitate acolo.

In ceea ce priveste congelatorul, acesta trebuie sa aiba intotdeauna o temperatura sub 0 grade Celsius. Abia atunci poti fi sigur ca alimentele congelate se pastreaza in stare optima, pentru o perioada mai lunga de timp.

Alimentele pot fi pastrate la rece doar in aceste conditii, dintre care unele sunt destul de evidente. De exemplu, nu depozitati niciodata alimente in frigider in cazul unei pene de curent. Recipientele  in care sunt depozitate alimentele trebuie curatate si igienizate temeinic.

Alimentele trebuie pastrate intotdeauna la rece in recipiente etanse. Dar dincolo de aceste detalii, cat timp pot fi pastrate alimentele reincalzite la frigider, pentru a nu se strica?

Citeste si articolul :   Trucuri care vor ajuta la cresterea randamentului capsunilor

Este important sa pastrati resturile in frigider sau congelator in decurs de 2 ore. In caz contrar, aparitia bacteriilor poate fi favorizata. In timpul lunilor de vara acest lucru devine cu atat mai important cu cat germenii cresc mai repede la temperatura camerei, asa ca cheia pentru a evita acest lucru este sa-i puneti la frigider cat mai curand posibil.

Utilizarea recipientelor mici sau mijlocii este esentiala pentru a accelera racirea. De asemenea, este important sa folositi un capac si sa impartiti alimentele in portii mai mici.

Cat timp poti pastra alimentele in frigider?

Perioada de valabilitate a produselor din frigider depinde de categoria careia ii apartin. Expertul in industria alimentara dr. Rafa Carbajal a explicat pe larg ca durata adecvata pentru pastrarea alimentelor in frigider ar trebui sa tina cont de mai multe consideratii.

Tip de aliment si  perioada de valabilitate

Peste si carne-2 zile

Carne gatita intr-un pachet- 48 pana la 72 de ore

Citeste si articolul :   Rosteste si tu Rugaciunea din Vinerea Mare – Te scapa de pacate si de necazuri

Carne tocata- 1 zi

Peste si crustacee -18 pana la 24 de ore

Stridii nedeschise -5 pana la 6 zile fara lumina

Carne taiata-3 zile

Preparate de casa- 48 pana la 72 de ore intr-o cutie ermetica

Preparate cu oua crude -1 zi

Produse de patiserie -3-4 zile

Branzeturi vechi- de 8 si 20 de zile

Sticla de lapte UHT deschisa- 72 de ore

Lapte proaspat- 1 zi

Smantana proaspata deschisa- 96 de ore

Iaurturi- 1 luna

Unt -21 de zile pana la 30 de zile odata inceput

Oua fierte -7 zile fara coaja, 2 zile decojite

Oua proaspete- 21 de zile pana la 30 de zile

Sucul de fructe a inceput- 5 zile

Supa- 3 zile

Cat timp le poti pastra la congelator?

Bucatile de porc pot fi pastrate la congelator timp de 6 pana la 8 luni, carnea de vita, pasare si vanat timp de 8 luni fara a se strica. Carne tocata, de la 2 la 3 luni si in final peste si crustacee de la 3 la 4 luni.

Autor