Marele Parinte de la Manastirea Putna: Ai un necaz mare? Fa acest lucru simplu si Maica Domnului te va ajuta

Parintele Iachint de la Manastirea Putna, cunoscut si „Duhovnicul Bucovinei”, ne sfatuieste ca in caz de nevoie sau incercare, sa mergem la icoana Maicii Domnului: „Du-te la Maica Domnului si fa cateva metanii, si vei vedea singur schimbarea!”

In cartea „Parintele Iachint al Putnei”, aparuta in anul 2009 la Editura Bizantina, se spune ca Parintele era foarte avansat pe treptele rugaciunii, iar rugaciunea lui avea multa putere.

Cei care veneau la el simteau harul care via in el si darul rugaciunii. Acestia nici nu apucau sa-si spuna necazurile, ca Parintele Iachint le punea mana calda pe cap, le facea semnul crucii, ii binecuvanta si se ruga pentru ei, iar ei simteau puterea rugaciunii lui.

Cea mai puternica rugaciune catre Maica Domnului

„Valuri de patimi ma impresoara; necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau.

Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura. Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau. Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea. Iata-ma, rece ca piatra.

Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea.

Citeste si articolul :   Medic roman din SUA: "NU EXISTA NICI UN MOTIV PENTRU TESTARE GRATUITA"

Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara.

Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau. Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile intunecatilor. Nu am o aparare; nici nu aflu loc de refugiu.

Sunt pururea biruit nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica. O, nadejde si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea.

Prea Sfanta Maica a lui Hristos, Prea Curata, Prea Binecuvantata Maica a lui Dumnezeu, vezi cum cel intunecat ma izbeste precum valurile marii! El ma urmareste ziua si ma tulbura noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleaca.

Grabeste, Prea slavita Maica si ma ajuta! Roaga-L pe Domnul Iisus Hristos sa aiba mila de mine si sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit. O, Preasfanta Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, bunatatea ta cea plina de iubire este nesfarsita si este cel mai mare vrajmas al puterilor iadului.

Citeste si articolul :   Gestul facut de Pepe, Oana Roman, Adrian Mitoseru, Mara Banica, Serghei Mizil si Simona Trasca pentru Costin Marculescu

Eu imi pun toata nadejdea in Domnul. Slava tie, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii. Amin.”

Autor