Cum sa tii paianjenii departe de casa odata pentru totdeauna! Nu se vor mai intoarce

In majoritatea caselor, paianjenii sunt printre ultimii vizitatori pe care vrei sa-i ai in casa ta. Acesti oaspeti nedoriti se cuibaresc cel mai adesea in colturile caselor noastre si nu este intotdeauna usor sa-i alungi. Cu toate acestea, ii puteti tine departe de casa datorita tehnicilor anti-arahnide foarte eficiente pe care le puteti aplica.

Cum sa tii efectiv paianjenii departe de casa?

Suntem adesea tentati sa folosim substante chimice pentru a respinge sau elimina paianjenii . Este insa posibil sa ii tinem departe de casa, aplicand sfaturi si metode ecologice care nu au nimic de a face cu produsele conventionale de pe piata.

Utilizati ulei esential de lamaie pentru a respinge paianjenii

Paianjenilor nu le place deloc mirosul de lamaie. Pentru a exploata acest insecticid natural si mai ales ieftin, va sugeram sa amestecati 1 litru de apa cu o lingura de ulei esential de lamaie. Odata ce obtineti repelentul parfumat, turnati-l intr-o sticla cu pulverizator si apoi pulverizati zonele in care cuibaresc daunatorii. De remarcat ca este mai bine sa evitati peretii vopsiti color deoarece acestia se pot deteriora in contact cu acidul lamaii. Daca nu aveti ulei esential de lamaie, puteti folosi suc de lamaie. In acest caz, este indicat sa folositi o cantitate mare pura din acest fruct citric, astfel incat sa poata mirosi puternic.

Citeste si articolul :   Ce sa semeni la inceputul toamnei pentru a recolta inainte de iarna

Alte uleiuri esentiale precum levantica, arborele de ceai si menta sunt la fel de eficiente pentru a tine arahnidele departe de casa. Acestea sunt alternative grozave la lamaie.

Alunga paianjenii din casa cu otet alb

Otetul alb este ingredientul natural prin excelenta pentru alungarea paianjenilor si a tot felul de insecte parazite. Amestecati o parte egala de apa si otet alb si puneti amestecul intr-o sticla cu pulverizare si apoi pulverizati direct pe zonele in care paianjenii tind sa se aseze. De exemplu, locuri precum usi, pervazuri, grile de ventilatie sau colturile ferestrelor.

Tineti paianjenii departe cu castane

Paianjenilor nu le place mirosul de castane. Asezati cateva in jurul casei dvs. unde cuibaresc daunatorii.

Foloseste cedru pentru a speria paianjenii

Unul dintre cele mai bune repelente naturale pentru arahnide pe care le puteti folosi este lemnul de cedru.  Punand in cantitate suficienta in diferite locuri din casa , paianjenii vor pleca.  De asemenea, retineti ca cedrul va protejeaza hainele impotriva moliei.

Citeste si articolul :   Rugaciunea catre Sfantul Ilie. Fiecare credincios trebuie sa o spuna pe 20 iulie, de ziua Sfantului

Tineti paianjenii departe cu combinatia de ulei de cocos si otet

O cantitate generoasa dintr-o combinatie de otet alb si ulei de cocos este formidabila atunci cand vine vorba de a tine paianjenii departe de casa ta. Pentru aceasta, faceti un amestec format dintr-un pahar de otet alb si jumatate de pahar de ulei de cocos, apoi turnati solutia intr-un spray. Iti poti pulveriza repelentul natural pe diverse zone ale casei, in spatiul tau exterior sau chiar in garaj.

Alunga paianjenii cu o combinatie de ulei esential si lichid de spalat vase

Un alt agent de indepartare a paianjenilor natural si eficient este sa amesteci 5 picaturi de ulei esential de cuisoare si alte 5 picaturi de sapun lichid cu putina apa. Se amesteca bine ingredientele si apoi se toarna totul intr-o sticla cu pulverizator. Amestecati si apoi pulverizati locurile in care paianjenii vin, precum fereastra, terasa sau gradina.

Mai intai, incercati solutia pe o suprafata ascunsa, cum ar fi o bucata mica de tapiterie, inainte de a o folosi pe suprafete mai mari. Intr-adevar, uleiurile pot pata suprafetele.

Citeste si articolul :   5 inlocuitori sanatosi si gustosi pentru faina de grau

Toate acestea sunt alternative sigure la insecticidele de pe piata care au si meritul de a ne parfuma interioarele!

Autor