Solutia naturala care hraneste rosiile:

Sfaturi de la fermier. “Am remarcat ca rosiile reactioneaza extrem de bine la un fertilizator natural, ale carui proprietati sunt asemanatoare cu cele ale fertilizatorilor din comert.

Il utilizez in gradina de foarte multi ani si nu m-a dezamagit niciodata. Am aflat reteta de la matusa mea.

Trebuie sa umpli un borcan de 3 l cu apa calda, obligatoriu statuta si apoi se adauga 1/2 pahar de zahar si 100 g de drojdie dizolvata in apa. Se acopera borcanul cu panza si se pastreaza intr-un loc calduros. Se agita borcanul din cand in cand. Solutia este gata cand se incheie fermentarea.

Se dizolva 1 pahar de solutie intr-o galeata de apa si se toarna cate 1 l de solutie diluata la fiecare tufa de rosii. Se fertilizeaza rosiile in acest fel de 3 ori pe parcursul vietii, iar recolta va fi foarte bogata. Tufele vor fi mari si rezistente, iar rosiile aromate si frumoase.

Publicitate

Cel mai important este ca rosiile vor putea fi culese chiar si in octombrie, desi este un timp ploios si friguros.

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se rosteste in Martea Mare.

De asemenea, pe langa fertilizare trebuie sa ai grija de cultura si sa o protejezi de boli si daunatori”, scrie radiosimplu.ro.

BONUS: Cum sa plantati in mod corespunzator rosiile:

Plantarea propriu-zisa de tomate este o etapa importanta pentru dezvoltarea lor, asa ca, daca se acorde o atentie la tehnica efectuata, veti avea fructele pe tot parcursul verii.

Daca urmati sfaturile pe care vi le oferim in acest articol, veti gusta cu siguranta cele mai delicioase, incalzite de soare, rosii proaspete din propria gradina.

Articolul continuă după reclame

Rosiile sunt, de fapt, foarte usor de crescut. Cu toate acestea, ele iubesc caldura si nu pot tolera inghetul.

Iata cum trebuie sa plantati rosiile pentru sezonul urmator:

In primul rand, trebuie sa achizitionati o planta de rosie, pe care le veti pune mai tarziu in gradina dumneavoastra. Daca aveti experienta in acest sens, de asemenea, puteti porni dintr-o samanta. Se incep cu semintele intr-o sera sau la o fereastra insorita in interior cu o luna inainte de a le in gradina.

Citeste si articolul :   Cum se foloseste otetul alb in gradina?

Apoi, plasati plantele in zonele cele mai insorite ale gradinii. Tomatele trebuie sa primeasca cel putin 7 ore de soare pe zi. Rosiile trebuie sa fie plantate in afara. Sapa o gaura mare, ca planta ar trebui sa fie in intregime in sol.

Apoi, se adauga capete de peste in gaura. Puteti gasi unele la macelarie, la un negustor de peste, sau intr-un restaurant. Cu toate acestea, in cazul in care nu poti gasi capete, puteti utiliza, de asemenea, spini, cozi, intestine, precum si coji de crab, homar si creveti.

De asemenea, puteti inlocui toate acestea cu 2 pumni de faina de peste.

Apoi, ar trebui sa adaugati, de asemenea, 2 aspirine, care vor stimula sistemul imunitar al plantei, si 3-4 coji de oua de pui zdrobite, deoarece acestea au de calciu, ceea ce ajuta la putrezirea la sfarsitul anului.

In continuare, se adauga un pumn de faina de oase, care este o sursa de fosfor organic, vitale pentru producerea florii, si va spori numarul de fructe. Mai mult decat atat, se va ridica, de asemenea, nivelurile de calciu. Apoi, gaura este gata pentru planta de tomate. Se niveleaza frunzele inferioare ale plantei, si puneti-le in gaura.

Citeste si articolul :   Pe 21 iunie, a doua zi de Rusalii, Lunea Duhului Sfant. Ce trebuie sa stie fiecare crestin

Apoi, se adauga 3-4 cm de sol deasupra lucrurilor pe care le plasati in gaura.

Pentru a preveni bolile, se presara planta cu 1/3 ceasca ingrasamant.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.