Cat de afectata este economia Romaniei din cauza pandemiei de coronavirus? Raspunsul ministrului Economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit la Radio Romania Actualitati despre criza generata in aceasta perioada de pandemia de coronavirus.Potrivit ministrului, in acest moment, economia are o contractie cuprinsa intre 30 si 40%. Virgil Popescu a vorbit si cand va fi relansata economia din Romania.

“Suntem, evident ca suntem afectati, chiar foarte afectati. A scazut practic economia, putem sa spunem ca are o contractie deja intre 30 si 40% si inca nu stiu daca am ajuns, dupa estimarile mele cel putin. In perioada imediat dupa Paste am ajunge la varful epidemiei, dupa care am putea vorbi de o panta descendenta a acestei crize, panta descendenta in care vrem sa avem deja masurile pregatite pentru relansarea economiei”, a spus ministrul Virgil Popescu la Radio Romania Actualitati.

Popescu a mai mentionat ca domeniile cele mai afectate de pandemia de coronavirus sunt turismul, HoReCa, transporturile, precum si industria auto.Potrivit stirilekanald

Usor, usor, industria auto se pare ca isi revine. Este un lucru imbucurator. Am primit semnale si din teritoriu, de la industria auto de pe orizontala, de la componente, ca se iau in calcul scenarii de pornire. Un mare producator din Romania, incepand de astazi, 13 aprilie, in Targu Jiu in Caransebes si in Drobeta Turnu Severin, face cablaje auto.

Am informatii, inclusiv de la Dacia ca se pregatesc ca incepand cu data de 21 sa inceapa usor productia in zona de motoare si cu mai putini salariati, dar sa inceapa productia, ca si companiile de care v-am spus inainte, dar in continuare avem domenii care sunt lovite: industria serviciilor. Ganditi-va ca toate companiile, toate intreprinderile mici si mijlocii care au fost lovite direct de coronavirus si inchise prin ordonantele militare, practic ele sunt in momentul de fata fara activitate”, a completat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.