Avocatul Poporului, reactie dupa ce a primit solicitari sa ceara presedintelui restrictionarea altor drepturi

Avocatul Poporului arata, in urma unor solicitari de a cere presedintelui Klaus Iohannis sa restrictioneze si alte drepturi, ca solicitarile mentionate intra in contradictie cu mandatul sau constitutional de garant al drepturilor si libertatilor si nu va cere restrangerea acestora.

Avocatul Poporului arata, intr-un comunicat de presa transmis luni, ca a primit, in ultima vreme, mai multe petitii prin care se solicita institutiei sa ceara Presedintelui Romaniei ca, odata cu emiterea noului Decret privind prelungirea starii de urgenta, sa includa si alte drepturi in categoria celor restrictionate.Potrivit stirilekanald

“Avocatul Poporului precizeaza ca solicitarile sus-mentionate intra in contradictie cu mandatul sau constitutional de garant al drepturilor si libertatilor si nu va cere restrangerea acestora. Avocatul Poporului va urmari ca orice restrangere a exercitiului unor drepturi sau libertati sa se faca strict in conformitate cu prevederile art. 53, art. 11 si art. 20 privind restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati, relatii internationale si dreptul international si dreptul intern”, scrie in comunicat.

Citeste si articolul :   Votul final din parlament! Pensiile cresc cu 40%, nu cu 14% cat a anuntat Guvernul

Presedintele Klaus Iohannis este asteptat sa emita luni decretul de prelungire a starii de urgenta cu inca 30 de zile, conform anuntului facut in urma cu o saptamana.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.