Patru beneficii pentru sanatate si bunastare ale imbratisarii si atingerii

Imbratisarile si atingerile sunt elemente importante ale comunicarii umane de care aproape toti oamenii au nevoie. Atingerea influenteaza dezvoltarea creierului, ne ajuta sa ne conectam cu alti oameni si sa cream legaturi sociale importante. Dar proprietatile lor utile nu se termina aici. Iata cateva beneficii suplimentare ale imbratisarii si atingerii pentru sanatatea noastra fizica si psihica.

Reducerea nivelului de stres

Atat imbratisarile scurte, cat si cele lungi pot reduce stresul prin scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de cortizol (hormonul stresului). Aceasta este o proprietate foarte importanta a imbratisarii, deoarece stresul pe termen lung poate duce la dezvoltarea unor probleme grave de sanatate, inclusiv boli cardiovasculare si cancer.

Publicitate

Reducerea durerii

Atingerea blanda si miscarile usoare reduc activitatea regiunilor creierului asociate cu durerea, reducand astfel intensitatea acesteia. Motivul pentru care o astfel de atingere amelioreaza durerea are de-a face cu fibrele nervoase ale pielii . Sunt deosebit de sensibili la atingerile linistitoare si ingrijitoare.

Citeste si articolul :   Cum se face un sos de rosii gustos? Adaugati acest ingredient uimitor

Odihna si recuperare

Masajul este una dintre cele mai bune metode de intinerire dupa o zi grea. Acest tratament de relaxare activeaza sistemul nervos parasimpatic, care joaca un rol important in relaxarea noastra si refacerea energiei. Este important de retinut ca masajul nu aduce beneficii doar celui care il primeste, ci si celui care il face.

Publicitate

Reducerea anxietatii

Multi oameni se bucura sa se tina de mana cu cei dragi in momentele de anxietate si din motive intemeiate. Un studiu controlat randomizat recent a constatat ca barbatii care au tinut mana unei rude sau a unei asistente in timpul unor proceduri medicale neplacute au raportat mai putina anxietate in comparatie cu cei care nu au avut-o.

Publicitate

Autor