Cele cinci beneficii ale ghimbirului

Iata unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a reduce grasimea de pe burta, mentinand in acelasi timp starea generala de bine.

• Taiati o radacina de ghimbir proaspata in felii;

• Puneti feliile de ghimbir in 1 sau 1,5 litri de apa;

• Se incinge la foc mic timp de 15 minute;

Publicitate

• La final, stingeti focul si lasati sa stea.

Utilizare

Puteti bea ceaiul de ghimbir toata ziua. Pentru o cura de detoxifiere eficienta, se recomanda sa bei 1 litru timp de 2 saptamani si sa reinnoiesti cura de 2-3 ori pe an. Cel mai bine este sa pregatiti zilnic cantitatea necesara si sa o puneti intr-un termos pentru a o avea mereu la indemana.

Proprietatile ceaiului de ghimbir

• Proprietati antiinflamatorii

Ghimbirul este un antiinflamator puternic care ajuta la combaterea reumatismului, artritei si diferitelor inflamatii.

Proprietatile antiinflamatorii ale ghimbirului il fac un remediu excelent pentru durerile articulare.

Bea trei cani de ceai de ghimbir pe zi poate  si poate fi benefic pentru a eradica primele zgomote ale unei dureri de cap. Acest lucru ajuta la reducerea inflamatiei cronice care provoaca migrene si diferite boli.

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile produselor apicole?

• Un antioxidant puternic

Ghimbirul este un antioxidant de alegere, datorita ingredientelor sale active. Ajuta la combaterea radicalilor liberi. Aceasta radacina are si proprietati regenerative.

• Un echilibrant al nivelului de colesterol

Ghimbirul ajuta la reglarea semnificativa a nivelului de colesterol. Colesterolul este un catalizator pentru patologii precum obezitatea si tulburarile cardiovasculare. Ceaiul de ghimbir din plante ajuta de fapt la reducerea nivelului de colesterol . Acest ceai de plante, de asemenea, purifica sangele si restabileste tensiunea arteriala.

Daca nu esti foarte perseverent, poti face o simpla infuzie de ghimbir in ritm de o cana pe zi, pentru a profita de beneficiile  acestei plante extraordinare.

Pentru o ceasca de ceai de ghimbir, turnati apa clocotita peste o lingurita de pudra de ghimbir. Se lasa la infuzat timp de zece pana la cincisprezece minute, se filtreaza si se bea.

Atentie: ghimbirul nu este strict recomandat persoanelor care sufera de ulcer gastric, diabet sau boli de sange .

Alte beneficii ale consumului regulat de ghimbir

Citeste si articolul :   Bauturi pentru arderea grasimilor

1. Calmeaza tulburarile menstruale

Femeile frecvent predispuse la dureri menstruale pot face, de asemenea, cataplasme cu infuzie de ghimbir. Pentru a face acest lucru, pur si simplu inmuiati un prosop intr-o infuzie fierbinte de ghimbir si aplicati-l pe abdomenul inferior. Muschii tai se vor relaxa si durerea va disparea.

2. Calmeaza stresul

Cand esti sub o tensiune emotionala intensa, consumul de ceai de ghimbir are un efect relaxant asupra corpului tau. Reduce secretia de cortizol si te ajuta sa-ti recapeti buna dispozitie.

3. Amelioreaza greata

O infuzie de ghimbir are proprietatea  de a opri sau de a preveni greata si varsaturi. Bea o ceasca de ceai de ghimbir dimineata si te  ajuta la eliminarea primelor semne de greata matinala.

4. Reduce riscul de boli cardiovasculare

Consumul de infuzii de ghimbir va ofera aminoacizi, vitamine (B3, B1 si B2) si minerale (fosfor, mangan si magneziu) care stimuleaza circulatia sangelui si reduc riscul accidentelor cerebrovasculare (ACV).

5. Imbunatateste digestia

Citeste si articolul :   Medicul Tudor Ciuhodaru: Cum poti evita gripa. Sfaturi utile

Infuzia de ghimbir stimuleaza pofta de mancare si faciliteaza tranzitul intestinal. Astfel, ajuta la reducerea balonarii, imbunatatind in acelasi timp digestia alimentelor.

Publicitate

Autor