9 alimente care previn boala ficatului gras

Boala ficatului gras se poate datora mai multor factori precum consumul de alcool si aici vorbim despre boala ficatului gras alcoolic, sau supraponderalitate si obezitate, diabet, hipertensiune arteriala sau sedentarism. In aceste cazuri, este o boala hepatica grasa non-alcoolica.

Boala hepatica grasa non-alcoolica:

Aceasta tulburare a devenit cea mai frecventa afectiune hepatica din lumea occidentala. Acesta din urma apare cel mai adesea la persoanele supraponderale si de varsta mijlocie, consta intr-o acumulare de grasime in ficat, care compromite capacitatea acestui organ de a functiona corect.

Adesea, persoanele care dezvolta aceasta boala nu isi dau seama de ea pana cand nu ajunge intr-un stadiu avansat sau incidental printr-un test de sange. Pentru a evita acest lucru, luati in considerare includerea acestor alimente in dieta dvs. in mod regulat.

Ghimbir

Radacina de ghimbir este bogata in fibre, care ajuta la mentinerea unui tract digestiv sanatos si la eliminarea toxinelor din organism. Antioxidantii sai, pe de alta parte, intaresc sistemul imunitar impotriva infectiilor si bolilor.   Totusi, daca esti insarcinata sau alapteazi sau daca suferi de diabet sau boli de sange, ar trebui sa eviti sa consumi ghimbir. Acest lucru este valabil si pentru oamenii slabi.

Lamaie

Lamaia actioneaza ca un agent de curatare intern bland si subtil pentru ficat. De asemenea, stimuleaza productia de bila in ficat, ceea ce ajuta corpul nostru sa digere grasimile. Continutul sau ridicat de antioxidanti si vitamina C intareste si sistemul imunitar. Lamaia contine, de asemenea, un compus numit „naringinin”, care ajuta la ameliorarea inflamatiei ficatului.

Daca sunteti alergic la citrice, sau suferiti de afectiuni renale si biliare sau arsuri la stomac sau ulcer, nu consumati lamaie.

Sfecla

Sfecla, datorita continutului ridicat de betaina, ajuta ficatul sa-si joace mai bine rolul. In timp ce boala ficatului gras non-alcoolic interfereaza cu functionarea naturala a ficatului, sfecla ajuta la detoxifierea ficatului si la digerarea lipidelor, chiar si atunci cand grasimea se acumuleaza la niveluri semnificative in ficat.

Cartofi dulci

Datorita bogatiei lor in caroteni care au o putere antiinflamatoare, cartofii dulci ajuta la curatarea ficatului. Contin si magneziu, fier, vitamina B6, C si D. Au si proprietati antiinflamatorii care le fac un aliat de alegere pentru persoanele care sufera de boli hepatice grase.

Citeste si articolul :   Bolile din corp se pot citi pe fata si pe piele. Semnele la care trebuie sa fii atent

Curcuma

Turmericul are proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice care ii permit sa reduca inflamatia din organism si sa trateze afectiunile digestive. Acest condiment ajuta, de asemenea, la imbunatatirea functiei hepatice prin cresterea capacitatii ficatului de a se detoxifica.

Papadie

Ceaiul facut din radacina de papadie ajuta la mentinerea fluxului adecvat al bilei in organism, care, la randul sau, ajuta la procesul de digestie. Aceasta floare  contine multe vitamine si substante nutritive care ajuta la mentinerea bunei functionari a ficatului. Tulpina de papadie   este bogata  in vitamina C si, prin urmare, ajuta la absorbtia mineralelor si reduc inflamatia din organism.

Ulei de seminte negre

Cercetarile efectuate de Departamentul de Chimie Terapeutica de la Centrul National de Cercetare Egiptean din Cairo au demonstrat ca uleiul de seminte negre a putut reduce progresia, precum si complicatiile datorate bolii hepatice grase. Prin urmare, accelereaza procesul de vindecare.

Legume crude

Nutrientii gasiti in legumele crude au fost folositi de secole pentru a ajuta la tratarea bolilor hepatice. Consumul de suc este o modalitate excelenta de a va ajuta corpul sa absoarba nutrientii de care are nevoie pentru a functiona bine. Aceasta include varza,  sfecla, telina si broccoli.

Citeste si articolul :   Avocado: 5 beneficii uimitoare pentru sanatate despre care s-ar putea sa nu stii

Vitamina E

Desi efectele sale exacte nu sunt inca confirmate, s-a inregistrat o imbunatatire semnificativa a sanatatii persoanelor cu afectiuni hepatice grase datorita aportului suplimentar de vitamina E. Aceasta vitamina ramane un antioxidant puternic care reduce inflamatia si stimuleaza sistemul imunitar.

Publicitate

Autor