Diabetul zaharat: 8 semne care arata ca glicemia este crescuta

Cauza de baza a diabetului variaza in functie de tip. Dar, indiferent de tipul tau de diabet, acesta poate duce la cresterea zaharului din sange. Cu toate acestea, cantitatile mari de zahar din sange pot duce la probleme grave de sanatate.

Care sunt diferitele tipuri de diabet?

Cele mai frecvente tipuri de diabet sunt diabetul de tip 1, 2 si diabetul gestational.

Diabet de tip 1: organismul persoanelor cu acest tip de diabet nu produce insulina. Sistemul lor imunitar ataca si distruge celulele din pancreas care produc insulina. Diabetul de tip 1 este de obicei diagnosticat la copii si adulti tineri, desi poate aparea la orice varsta. Acesti oameni trebuie sa-si injecteze insulina zilnic pentru a-si asigura supravietuirea.

Diabet zaharat de tip 2: organismul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 produce insulina, spre deosebire de tipul 1, dar celulele organismului nu raspund la aceasta atat de eficient ca odinioara. Puteti dezvolta acest tip de diabet la orice varsta, chiar si in copilarie. Cu toate acestea, de obicei apare la persoanele de varsta mijlocie si in varsta. Este cel mai frecvent tip de diabet.

· Diabetul gestational: Diabetul gestational se dezvolta la unele femei insarcinate si de cele mai multe ori dispare dupa ce se naste copilul. Cu toate acestea, femeile cu acest tip de diabet au mai multe sanse de a dezvolta diabet de tip 2 mai tarziu in viata.

Diabetul: riscuri pentru sanatate

In timp, glicemia crescuta duce la probleme de sanatate precum:

– Boala de inima

– Accident vascular cerebral

– Neuropatie

– Retinopatie si pierderea vederii

– Pierderea auzului

– Leziuni ale picioarelor, inclusiv infectii si rani care nu se vindeca

– Afectiuni ale pielii (de exemplu, infectii bacteriene si fungice)

– Depresie

– Dementa

Este esential sa luati masuri pentru a va reduce riscul de a dezvolta aceste conditii de sanatate, incepand cu respectarea unei diete sanatoase si echilibrate si a exercitiilor fizice regulate. De asemenea, detectarea precoce a diabetului poate creste sansele de recuperare. Prin urmare, este important sa acordati atentie primelor semne si simptome ale bolii.

Citeste si articolul :   Cum sa slabesti fara o dieta dar cu un plan bine pus la punct

Simptome pe care nu trebuie sa le ignori

1) Urinare frecventa

O persoana sanatoasa urineaza intre patru si sapte ori pe zi. Persoanele cu diabet au tendinta de a merge mult mai des la baie. De fapt, atunci cand nivelul zaharului creste in sange, rinichii nu il mai pot filtra corespunzator. Acest lucru forteaza organismul sa produca mai multa urina.

2) Sete excesiva

Deoarece acesti oameni urineaza mai des, tind sa le fie si mai sete si invers.

3) O crestere a senzatiei de foame

Daca organismul nu produce suficienta insulina sau daca celulele ii rezista, glucoza nu poate intra in ea si organismul are lipsa de energie. Prin urmare, acesti oameni vor manca mai mult decat de obicei.

4) Gura uscata

Urinarea frecventa necesara pentru a elimina excesul de zahar din sange poate determina organismul sa piarda apa suplimentara. Acest lucru poate provoca deshidratare si, prin urmare, o senzatie de gura uscata.

5) Crestere rapida in greutate

Citeste si articolul :   6 lucruri pe care corpul tau le dezvaluie despre sanatatea ta

Pe masura ce senzatia de foame creste, vei avea tendinta sa mananci mai des si sa te ingrasi mai mult.

6) Oboseala

Aceasta oboseala rezulta din nivelul insuficient de zahar transferat din sange in celulele corpului.

7) Probleme de vedere

Prea mult zahar in sange poate deteriora vasele de sange mici din ochi, ceea ce poate provoca vedere incetosata.

8) Rani care nu se vindeca

Nivelul ridicat de zahar din sange poate afecta nervii si vasele de sange, ceea ce poate afecta fluxul sanguin. Prin urmare, chiar si taieturile mici pot dura saptamani sau chiar luni pentru a se vindeca.

Publicitate

Autor