3 beneficii surprinzatoare ale otetului de mere asupra pielii

Cum actioneaza otetul de mere asupra pielii?

In primul rand, este important de stiut ca otetul de mere trebuie utilizat cu prudenta pe piele, deoarece poate provoca iritatii semnificative atunci cand este aplicat local nediluat, rezultand arsuri sau vezicule. Majoritatea produselor comerciale pot fi concentrate si puternice si nu trebuie aplicate direct pe piele fara a fi diluate.

In plus, otetul de mere are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale care pot actiona asupra pielii intr-un mod minunat. Cu toate acestea, in functie de sensibilitatea pielii, o parte de otet de mere trebuie diluata in patru parti de apa. Dar daca pielea este sensibila, este mai bine sa diluezi o cantitate de otet in zece cantitati de apa.

Otet de mere pentru tratarea acneei

Otetul de mere poate fi folosit ca toner pentru tratarea acneei datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Este format din acid acetic si alfa hidroxi acid, primul are efecte keratolitice care ajuta la deschiderea porilor infundati, iar cel de-al doilea ajuta la exfolierea pielii, netezirea si imbunatatirea texturii pielii.

Intr-un studiu, 22 de persoane si-au aplicat lotiune de acid lactic pe fata de doua ori pe zi timp de un an. Majoritatea dintre ei au experimentat o reducere semnificativa a acneei, in timp ce doar doua persoane au experimentat o imbunatatire cu mai putin de 50%.

Otet de mere pentru mirosul picioarelor

Mirosul piciorului poate proveni fie de la ciuperci, fie de la transpiratie excesiva. In ambele cazuri, proprietatile antifungice si antibacteriene vor actiona asupra pielii picioarelor si vor reduce mirosul acesteia.

Inmuierea picioarelor intr-o baie cu otet timp de 10 pana la 20 de minute poate ajuta la uciderea bacteriilor sau ciupercilor care contribuie la mirosul piciorului. Curatati picioarele cu sapun obisnuit usor inainte si dupa inmuiere.

Persoanele cu diabet ar trebui sa evite utilizarea otetului pentru diferite afectiuni ale piciorului, inclusiv negii , care vor necesita adesea ingrijire de specialitate.

Otet de mere pentru intepaturi de insecte

Un alt beneficiu al otetului de mere este ameliorarea muscaturilor de insecte. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, o aplicare pe zona muscata ajuta la reducerea mancarimii si la calmarea pielii.

Citeste si articolul :   4 retete de ingrijire a corpului tau pentru o piele stralucitoare si fina

Prudenta

Otetul de mere poate provoca un oarecare disconfort digestiv din cauza aciditatii sale. Trebuie diluat bine inainte de consum.

Publicitate

Autor