Care este diferenta dintre lamaie si lime?

Facand parte din aceeasi specie de plante  lamaile si limele pot parea destul de asemanatoare. Cu toate acestea, multe caracteristici le separa si utilizarile lor pot fi destul de diferite.

La fel ca majoritatea fructelor citrice, lamaia si lime-ul  au un aport foarte interesant de vitamina C. Lamaia detine primul loc cu 53 mg, in timp ce lime contine 29 mg. Lime  este, de asemenea, bogat in vitamine , in timp ce lamaia contine potasiu si acid folic. Ambele au aceleasi proprietati antioxidante si protectoare datorita limonoidelor si alcalinitatii lor, care ajuta la reglarea pH-ului corpului. Alimente functionale adevarate pe care este important sa le includeti cat mai multe intr-o dieta echilibrata.

Lamaie si lime, aliati sanatosi

1.Pentru a detoxifica organismul

Acumularea zilnica de toxine necesita o singura detoxifiere pentru a curata organismul. Aceste citrice sunt cele mai capabile sa indeplineasca aceasta functie. Potrivit acestui studiu, sucul de lamaie este eficient in protejarea ficatului de abaterile zilnice.

2.Impotriva durerii in gat

Publicitate

Datorita proprietatilor antibacteriene si antivirale ale citricelor bogate in vitamina C, acestea pot fi o alternativa naturala la antibiotice in caz de raceala. Potrivit acestui studiu, adaugarea de miere ajuta la relaxarea muschilor gatului incordati in caz de tuse umeda sau uscata.

3.Imbunatatiti performanta cognitiva

Optimizati-va abilitatile cognitive cu aceste citrice. Prezenta potasiului ajuta la protejarea creierului si promoveaza functii precum memoria si concentrarea. Potrivit acestui studiu, lamaia imbunatateste performanta memoriei pe termen scurt si pe termen lung.

4.Partenerul tau de slabit

Daca sunteti afectat de kilogramele in plus, lamaia si lime-ul  ar putea fi remediile preferate. Vitamina C prezenta in aceste citrice actioneaza asupra nivelului de cortizol prin scaderea acestuia, ceea ce face posibila reducerea depozitului de grasime. Conform acestui experiment stiintific efectuat in vivo, flavonoidele previn in mod activ obezitatea. Un motiv pentru a include citrice in smoothie-uri si mancaruri zilnice. Apa cu lamaie poate actiona si ca un real stimulent al metabolismului.

Citeste si articolul :   Cum iti poti regla metabolismul pentru a scapa de kilogramele in plus

Atentie :

Consumul de lamaie si lime nu este recomandat in cazul afectiunilor renale, gastrice si biliare. Pentru a va reaminti, este esential sa va informati medicul inainte de a incepe o cura de detoxifiere.

Mierea nu este recomandata persoanelor cu diabet.

Publicitate

Autor