Chimenul va elimina tot ce nu este necesar si va ajuta la pierderea in greutate

Compozitia unica a semintelor de chimen le permite sa fie utilizate in tratamentul diferitelor boli. Semintele de chimen au efecte analgezice, sedative, coleretice si antiseptice. Fructele plantei ajuta la tuse, procesele inflamatorii din sistemul respirator. Chimenul este folosit si pentru edem, normalizarea digestiei, pentru imbunatatirea lactatiei.

In vremurile biblice, semintele de chimen erau renumite pentru abilitatile lor digestive si erau folosite in timpul postului ceremonial, cand era necesara curatarea organismului. Fructele de chimen (semintele) contin ulei esential (aproximativ 7%), ulei gras (aproximativ 16%), taninuri, flavonoide, pigmenti, rasini, ceara, cumarine, saruri minerale, acid ascorbic.

Compozitia semintelor de chimen si beneficii pentru sanatate

Un condiment precum chimenul este folosit terapeutic pentru problemele digestive. Acestea includ diaree, dispepsie, crampe stomacale, gastrita, balonare, constipatie, greata si flatulenta.

Efectul semintelor de chimen

Compozitia semintelor de chimen include o cantitate semnificativa de vitamine E, A si grup B. Este o sursa excelenta de diverse oligoelemente: zinc (Zn), seleniu (Se), fier (Fe), calciu (Ca) si mangan (Mn).

Chimenul promoveaza absorbtia si digestibilitatea eficienta a nutrientilor. Are un efect anticancer si antitumoral si, in mare masura, reduce probabilitatea aparitiei neoplasmelor maligne ale stomacului, colonului si ficatului.

Chimenul elimina compusii toxici din organism prin optimizarea functionarii ficatului si a rinichilor.

Acest produs este bun pentru raceli, gripa, tulburari de somn, astm bronsic, pneumonie, bronsita cronica, spasme musculare, artrita.

Uleiurile esentiale din seminte de chimen pastreaza calitati valoroase. Contin compusi precum cuminaldehida si timolul. Acestea din urma ajuta la sustinerea sanatatii sistemului imunitar, respirator, circulator, reproductiv, limfatic si digestiv al corpului nostru.

Chimenul ajuta femeile in perioada de nastere a copilului si tinerele mame sa amelioreze starea de rau si sa activeze productia de lapte matern pentru hranirea bebelusului.

Semintele de chimion sunt preparate in ceai. Mod de preparare: Se pun la fiert doua cani de apa cu 2-3 lingurite de seminte de chimen si se tine pe foc cel putin 10 minute. Raciti ceaiul si beti pe tot parcursul zilei.

Citeste si articolul :   Este untul bun sau rau pentru sanatatea noastra ?

Acest ceai cu chimen este perfect pentru a pierde acele kilograme in plus. Faptul este ca activeaza metabolismul si ofera organismului un plus de energie.

In plus, semintele de chimen au efect antispastic, expectorant, coleretic si diaforetic.

Aplicarea locala a chimenului

Semintele de chimion pre-zdrobite sau pulberea acestuia sunt combinate cu ulei de cocos/masline si aplicate pe furuncule, rani superficiale, arsuri, muscaturi de insecte. Dezinfecteaza si calmeaza zonele cu probleme ale pielii.

Publicitate

Autor