Ce se intampla in corpul tau cand mananci oua crude?

Ouale sunt printre cele mai hranitoare alimente. Din pacate, in ultimele decenii, acestea  au fost acuzate , in mod gresit, de cresterea nivelului de colesterol. Cu toate acestea, studiile au aratat ca acestea reduc riscul de boli cardiovasculare si nu afecteaza nivelul colesterolului.

De fapt, ouale sunt o sursa excelenta de proteine. Contin mai multa luteina decat majoritatea legumelor verzi. Sunt importante pentru sanatate deoarece sunt printre putinele alimente care contin vitamina D in forma naturala. Sunt bogate in vitamine B, fier, acid folic, sulf si vitamina B12. Consumul de oua crude este cel mai bun mod de a te bucura de toate beneficiile pe care le ofera acest aliment, iata motivele pentru care:

Ouale crude ajuta organismul sa elimine toxinele stocate.

Ouale crude contin antioxidanti importanti care sunt injumatatiti daca sunt fierte sau prajite. De fapt, doua galbenusuri de ou contin aproape de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar.

Unele vitamine, inclusiv vitaminele B6, B9 si C, isi pierd potenta in timpul gatirii.

Consumul de oua crude pastreaza multi dintre nutrientii lor perisabili, cum ar fi luteina si zeaxantina, care reduc riscul degenerescentei maculare cauzate de varsta.

Ouale crude sunt una dintre cele mai bune surse de nutrienti bioactivi care reduc inflamatia, imbunatatesc hormonii si functia creierului si ajuta la arderea grasimilor.

Contin fier si riboflavina, care permit transportul vitaminelor si mineralelor in organism.

Contin colina, o componenta alimentara esentiala pentru functionarea corecta a celulelor.

Galbenusurile de ou sunt unul dintre putinele alimente bogate in vitamina D.

Ouale crude intaresc parul si unghiile.

Ce oua sa alegi?

Ar trebui sa cumparati oua bio, de crescatorie in aer liber, deoarece au o valoare nutritiva mai mare decat cele de la incubatoare, in special in omega-3.

Daca va intrebati daca ouale crescute in aer liber sunt sigure, stiti ca doar 1 din 30.000 prezinta un risc de contaminare cu salmonella. Riscurile salmonelei cresc, de fapt, atunci cand gainile sunt tinute in conditii insalubre, ceea ce este extrem de rar in micile ferme ecologice unde puii sunt tinuti in general in custi spatioase si curate, sunt luminati de lumina naturala si sunt hraniti cu alimente naturale.

Citeste si articolul :   Ce produs contine mult mai multa vitamina C decat lamaile

Ouale conventionale, care se gasesc in majoritatea supermarketurilor si magazinelor alimentare, prezinta un risc mai mare de a fi contaminate cu salmonella.

Publicitate

Autor