Beneficiile si utilizarile incredibile ale sarii roz de Himalaya

Probabil ati mai vazut sau folosit aceasta sare cu aspect neobisnuit inainte. Dar stiti care sunt beneficiile sarii roz de Himalaya?

Culoarea

Aceste nuante de roz, alb si rosu indica faptul ca aceasta sare este mai mult sau mai putin bogata in diferite minerale, in special fier.

Beneficiile sarii roz de Himalaya

La fel ca vitaminele si mineralele gasite in fructe si legume, mineralul din sodiu functioneaza sinergic. Sinergia este termenul folosit pentru a descrie interactiunea mai multor elemente intr-un sistem inchis pentru a produce un efect, dar diferit de proprietatile fiecaruia dintre elemente.

Iod

Sarurile naturale sunt bogate in iod, ceea ce inseamna ca nu este nevoie sa adaugati iod in mod artificial.

Publicitate

Mai putin sodiu

Sarea roz de Himalaya contine aceiasi compusi ca si sarea de masa, dar structura sa cristalina speciala o face mai mare decat sarea obisnuita. Cu alte cuvinte, aceasta sare are mult mai putin sodiu per portie, deoarece fulgii sau cristalele de sare de mare ocupa mai putin spatiu pe o lingurita decat sarea de masa procesata.

Citeste si articolul :   Cel mai bun supliment pentru combaterea oboselii

Peste 80 de minerale si elemente utile

Aceasta sare vine sub forma de cristale bogate in minerale care au fost produse in mod natural. Contin aproximativ 85% clorura de sodiu si 15% minerale precum magneziu, calciu, sulfat, bicarbonat, potasiu, borat, fluor, bromura si strontiu.

Datorita mineralelor sale, beneficiile sarii roz de Himalaya sunt multiple:

-Amelioreaza durerile de cap migrenoase

-Cresteti nivelul de hidratare

-Conduce la un echilibru electrolitic

-Gestionati continutul de apa in exteriorul si in interiorul celulelor

-Preveniti crampele musculare

-Stabilizeaza pH-ul (acid/alcalin) si ajuta sistemul sa reduca refluxul acid

-Ajuta intestinele sa absoarba mai bine nutrientii

Articolul continuă după reclame

-Stabilizati tensiunea arteriala

-Imbunatatiti sanatatea oaselor

-Imbunatateste functionarea metabolismului

-Stimuleaza circulatia sangelui

-Preveniti gusa

-Descompune si elimina sedimentele si toxinele

Sare roz sau sare de mare: pe care sa o alegi?

Este bine de stiut ca desi aceasta sare roz se gaseste la munte, face parte din sarurile marine.Sarea provine din apa sarata a unui ocean, a marii sau a unui lac sarat. Dar sarea roz de Himalaya este considerata cea mai pura sare de mare.

Citeste si articolul :   5 alimente care dauneaza sistemului imunitar

Spune-i adio sarii de masa!

Sarea rafinata gasita in supermarketuri are un continut scazut de minerale. In plus, aceasta sare este albita chimic, curatata si incalzita la temperaturi foarte ridicate.

Pe de o parte, in timpul procesului de productie, sarea obisnuita de masa este tratata cu agenti antiaglomeranti, care impiedica amestecarea apei si a sarii in rezervorul de sare. Prin urmare, aceste substante inhiba dizolvarea corecta a sarii si duc la acumularea acesteia in diferite parti ale corpului, ceea ce poate cauza probleme grave de sanatate.

Pe de alta parte, iodul adaugat la aceasta sare este sintetic si foarte greu de prelucrat in mod natural. Conform legilor Statelor Unite, producatorii pot folosi aditivi in sare (pana la 2% din continut).

Utilizari ale sarii roz de Himalaya

Gatitul

Utilizati sare macinata sau premacinata in acelasi mod ca orice alta sare.

Baile

Turnati sare de Himalaya in baie pentru a beneficia de proprietatile sale puternice de detoxifiere. Nutrientii prezenti in sarea de Himalaya vor imbunatati circulatia sangelui si vor ameliora durerile musculare.

Citeste si articolul :   Modalitati eficiente de a scapa definitiv de buruieni

Decorul

Foloseste aceasta sare in borcane, sub forma de cristale decorative sau adauga cateva varfuri pentru a-ti decora preparatele.

Purificarea aerului

Exista lampi de cristal special concepute pentru a fi umplute cu sare de Himalaya pentru a purifica aerul.

Publicitate

Autor