Alimente care pot provoca caderea parului

Parul frumos, bine ingrijit este principala  frumusete a oricarei femei.

Alimente prajite si grase

Desi acest aliment nu este sanatos, este si daunator prin faptul ca deseori infunda arterele si creste productia de sebum, ceea ce poate duce la scaderea dimensiunii foliculilor de par, flux sanguin slab si blocarea porilor scalpului. . Toate acestea impreuna vor cauza fara indoiala par nesanatos.

Vitamina A

Este foarte ciudat sa-l vezi pe aceasta lista, deoarece vitamina A este cunoscuta ca fiind extrem de benefica pentru sanatatea parului. Acest lucru este adevarat, dar un exces al acestei substante poate avea efectul opus. Prin urmare, cu utilizarea suficienta a alimentelor care contin vitamina A (ficat, oua, branza etc.), ar trebui sa fiti atenti la suplimentele acesteia.

Lapte si produse lactate

Cert este ca pasiunea excesiva pentru produsele lactate implica probleme cu fragilitatea si caderea parului. Prin urmare, puteti si ar trebui sa beti lapte, dar tot incercati sa nu exagerati.

Peste

Fara indoiala, pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Dar, datorita continutului ridicat de mercur in unele dintre tipurile sale, parul poate incepe sa cada. In primul rand, acest lucru este valabil pentru ton si macrou – asa ca incercati sa nu va suprasaturati dieta cu ele daca aveti probleme cu parul.

Produse cu seleniu

Ca si in cazul produselor anterioare, excesul lor va duce inevitabil la probleme ale parului. In special, acest lucru este valabil pentru untura, ciuperci porcini, ciuperci stridii, usturoi si nuca de cocos.

Bauturi carbogazoase

Este unul dintre cele mai daunatoare produse in principiu. Si datorita aciditatii sale ridicate, este, de asemenea, destul de capabil sa provoace probleme ale parului. Prin urmare, cu siguranta ar trebui sa stai departe de ele  daca vrei sa-ti pastrezi sanatatea intacta.

Autor