7 alimente care contin omega-3

Multi oameni vorbesc despre importanta consumului de alimente care contin omega-3 deoarece sunt acizi grasi esentiali pentru organism. Cu toate acestea, organismul nu le produce. Prin urmare, trebuie sa absoarba acesti acizi prin anumite alimente.

Omega-3 sunt importanti deoarece reduc nivelul de colesterol si amelioreaza simptomele legate de bolile inflamatorii. Aceste beneficii permit celor afectati sa se bucure de o calitate mai buna a vietii.

Un consum suficient de omega-3 aduce beneficii persoanelor care sufera de cancer, lupus, artrita reumatoida sau chiar boala Crohn, printre altele. Daca sunteti expus riscului de a dezvolta oricare dintre aceste boli, consumul de alimente care contin omega-3 este o modalitate buna de a preveni aparitia lor.

Descopera aici 7 alimente bogate in omega-3. Desigur, sunt multe altele, dar aici va prezentam alimentele cu continut ridicat de omega-3. Dupa ce le-ai inclus in dieta ta, iti vei da seama rapid de beneficiile lor considerabile.

Publicitate

1. Unt de arahide

In unele tari, untul de arahide nu este un aliment binecunoscut. Cu toate acestea, este posibil sa-l gasiti in orice supermarket. Exista, de altfel, doua variante: untul de arahide moale si cea cu bucati mici de arahide crocante.

Citeste si articolul :   5 alimente care dauneaza sistemului imunitar

Este posibil sa inlocuiti untul traditional cu unt de arahide. Cu acest ingredient, puteti face si alte alimente, precum inghetata sau sosuri de exemplu. Posibilitatile sunt variate. Untul de arahide este unul dintre aliatii sportivilor.

2. Soia

Soia este o leguminoasa bogata in omega-3. In prezent, pe piata exista multe produse pe baza de soia: lapte, iaurturi, biscuiti… Ati incercat vreodata vreunul dintre aceste produse pe baza de soia?

In ciuda numeroaselor optiuni, idealul este sa includeti soia in salate, tocanite si alte mese similare, de parca ar fi orice alta leguminoasa.

3. Seminte

Probabil ca ati auzit deja de semintele care sunt de obicei incorporate in salate sau iaurturi. La prima vedere, semintele nu sunt un superaliment, dar au, totusi, multe proprietati si sunt bogate in omega-3.

Printre diferitele seminte vandute comercial, veti gasi in special seminte de in, seminte de chia si seminte de canepa.

4. Quinoa

Quinoa este un aliment adesea folosit ca inlocuitor al orezului sau ca sursa de proteine. Este un aliment foarte complet, deoarece are multe vitamine si este bogat in omega-3. Acest aliment este potrivit pentru sportivi. Este chiar mai bine sa consumi quinoa decat orez brun.

Citeste si articolul :   Cele mai puternice cinci vitamine pentru imunitate

Exista multe soiuri de quinoa (alba, rosie, neagra) si multe retete pe baza de quinoa. Nu ezita sa incluzi acest aliment in dieta ta.

5. Uleiuri

Uleiurile vegetale contin omega-3. Auzim adesea despre beneficiile uleiului de masline, dar exista o multime de alte uleiuri care contin omega-3. Acesta este cazul uleiului de nuca, uleiului de soia si uleiului de in, de exemplu.

6. Ovaz

Ovazul este un alt aliment bogat in omega-3, care se gaseste cu usurinta in magazine. Multi sportivi consuma ovaz, mai ales la micul dejun, deoarece acest aliment este o sursa de energie. Daca doriti sa adoptati o dieta mai sanatoasa, inlocuiti cerealele obisnuite cu ovaz.

Ovazul poate fi consumat intr-o mare varietate de moduri: in smoothie-uri, iaurturi, deserturi, sub forma de fursecuri si in loc de cereale.

7. Nuci

Nucile sunt fructe uscate care aduc multe beneficii organismului atunci cand le consumam in fiecare zi fara sa exageram. O mana mica de nuci pe zi ajuta organismul sa absoarba acizii grasi omega-3.

Citeste si articolul :   6 alimente care contin cel mai mult magneziu

Acest lucru va va permite sa promovati sanatatea inimii, sa va controlati greutatea si sa preveniti diabetul. Desi exista si alte fructe uscate, nucile sunt considerate a fi cele mai importante fructe uscate.

Mananci alimente care contin omega-3? Daca nu este cazul, te invitam sa incluzi alimentele din acest articol in dieta ta, pentru a oferi organismului tau acest nutrient atat de necesar. Mai mult, vei descoperi retete rafinate.

Publicitate

Publicitate

Autor