8 utilizari ale radacinii de lemn dulce pentru a va proteja sanatatea

Radacina de lemn dulce este una dintre cele mai utilizate plante medicinale pentru a vindeca multe probleme de sanatate. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, antifungice, antibacteriene, antioxidante si laxative, precum si continutului sau ridicat de minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc) si vitamine (B si E), este utilizat pentru ameliorarea multiplelor probleme din care aici sunt cateva:
Astm

Rflux de acid

Artrita

Alopecie

Publicitate

mirosuri corporale

Ulceratii bucale

Oboseala cronica

Gripa

Tuse

Matreata

Emfizem (boala pulmonara)

Arsuri la stomac

Infectii virale

Infectii fungice

Ulcere (simptome)

Probleme hepatice (simptome)

Durere in gat

Infectii cu drojdie

Pentru a va apropia si mai mult de beneficiile sale, iata 8 metode de a va vindeca in mod natural cu radacina de lemn dulce.

1. Pentru a trata stomacul deranjat

Radacina de lemn dulce este eficienta in reducerea inflamatiei stomacului datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antibacteriene. Unele probleme digestive comune, cum ar fi arsurile la stomac, ulcerele si constipatia pot fi ameliorate cu ceaiul de lemn dulce.

Citeste si articolul :   7 sfaturi ale bunicilor pentru a elimina imperfectiunile si a avea o piele frumoasa

Pentru a-l pregati, turnati o lingurita de pudra de lemn dulce intr-un pahar cu apa fierbinte, apoi lasati-l la infuzat timp de 10 minute. Bea-l de 2 sau 3 ori pe zi timp de o saptamana.

2. Pentru a trata problemele pielii

Un balsam din radacini de lemn dulce este o solutie eficienta impotriva multor probleme ale pielii.

Pentru a face balsam, aveti nevoie de radacina de lemn dulce, ulei de cocos si ceara de albine. Prajiti radacina uscata intr-o tigaie, apoi luati de pe foc si adaugati suficient ulei de cocos pentru a acoperi radacina. Odata ce amestecul s-a racit, se filtreaza si se colecteaza uleiul obtinut intr-un bol. Se toarna inapoi in tigaie si se adauga 3 sau 4 linguri de ceara de albine. Lasam sa se topeasca, apoi turnam amestecul intr-o oala. Balsamul tau este gata!

Cand aveti eczeme, acnee, cosuri sau piele uscata, aplicati acest balsam pe zonele afectate pentru a accelera vindecarea.

3. Pentru a va intari sistemul imunitar

Consumul regulat de ceai de lemn dulce va va intari  sistemul imunitar, deoarece aceasta planta promoveaza productia de limfocite si macrofage, celulele care imbunatatesc mecanismele de aparare ale corpului.

Citeste si articolul :   De ce apar pietrele la fiere. Care este tratamentul litiazei biliare

4. Pentru a calma durerea de artrita si alte inflamatii

Radacinile de lemn dulce actioneaza ca aspirina pentru tratamentul bolilor inflamatorii cronice. Studiile au descoperit ca reduc daunele provocate de radicalii liberi responsabili de inflamatie si durere.

5. Pentru a calma crizele de tuse

Consumul de ceai de radacina de lemn dulce de trei ori pe zi amelioreaza tusea si congestia si are, de asemenea, capacitatea de a calma plamanii. Puteti, de asemenea, sa amestecati o lingurita de pudra de lemn dulce cu putina miere pura si sa o mancati de doua ori pe zi pentru a va reduce crizele de tuse.

6. Pentru a-ti controla greutatea

Studiile au demonstrat ca radacina de lemn dulce reduce excesul de grasime din organism. Intr-adevar, bogatia sa in antioxidanti ajuta la eliminarea si prevenirea acumularii de grasime. Vesti bune pentru persoanele supraponderale: consumul de ceai de lemn dulce te poate ajuta sa slabesti.

7. Pentru a imbunatati sanatatea parului tau

Citeste si articolul :   10 semne comune ca in corpul tau exista toxine

Extractele de radacina de lemn dulce se gasesc in multe produse de ingrijire a parului, deoarece regleaza productia de sebum de catre scalp. Persoanele cu par gras ar trebui sa foloseasca infuzia de lemn dulce ca clatire pentru a-si imbunatati aspectul parului. Pentru a o pregati, doar turnati putina radacina de lemn dulce uscata in apa.

8. Pentru a imbunatati igiena orala

Proprietatile antibacteriene si antimicrobiene ale lemnului dulce pot ajuta la sustinerea sanatatii orale. Asa ca spalatul zilnic pe dinti cu pudra de lemn dulce uscat combate respiratia urat mirositoare si mentine gingiile sanatoase.

Avertizari :

Consumul de lemn dulce nu este recomandat femeilor insarcinate si sugarilor. De asemenea, este de evitat la persoanele care sufera de hipertensiune arteriala, tulburari hepatice, cardiace sau renale.

Lemnul dulce afecteaza si actiunea anumitor medicamente diuretice si antihipertensive.

Publicitate

Autor