Cele mai bune 7 plante de apartament care cresc fara lumina soarelui

Filodendronul

Parte din familia Araceae si originara din America Centrala si de Sud, filodendronul este o planta perena vesnic verde, ideala pentru locuinta in interior. Deoarece nu este necesar sa fie amplasat intr-o camera insorita, este totusi necesar sa aveti grija sa umeziti intotdeauna usor solul pentru a garanta o aprovizionare constanta cu apa.

Feriga Maidenhair

Ferigile Maidenhair au frunze in forma de evantai. Fiind plante care cresc pe suprafete de stanca sau intre crapaturile stancilor, Ferigile Maidenhair sunt cele mai populare si indragite plante de apartament si nu necesita expunere la lumina directa a soarelui. Ca sa nu mai vorbim ca  ele cresc relativ lent, fiind nevoie de pana la trei ani lungi pentru a ajunge la dimensiunea adulta.

Publicitate

Feriga Boston

Feriga Boston se teme de soare, care i-ar putea arde frunzele. Apreciaza o lumina slaba, ceea ce il face partenerul ideal in interiorul tau intunecat si slab luminat. Totusi, trebuie sa ai grija de asta daca vrei ca convietuirea sa sa fie un mare succes. Intr-adevar, feriga Boston necesita reamplasare  in fiecare an, in martie, intr-un ghiveci mai mare decat cel precedent.

Citeste si articolul :   Iata cum poti sa provoci o noua inflorire la orhidee. 6 reguli de aur pentru flori superbe

Calathea

Originara din Peru si Ecuador, Calathea este o planta de interior care aduce insufletire si va sublimeaza interiorul datorita frunzisului sau magnific. Si la fel de mult de spus ca vei avea de ales avand in vedere multitudinea de soiuri care exista. Fiti constienti, totusi, ca, desi este usor de intretinut, un singur pas gresit va poate strica Calathea. Intr-adevar, tolereaza lumina, dar nu suporta expunerea directa la soare. Opteaza in schimb pentru un loc cu lumina slaba si o temperatura intre 18° si 22°c. In sfarsit, daca alegi sa achizitionezi o Calathea, tine minte ca este necesar sa faci o pulverizare fina zilnic, chiar din doua in doua zile, a frunzisului acestuia pentru ca acesta sa isi pastreze eleganta si culoarea naturala si sa evite uscarea.

La Maranta (Planta de rugaciune)

Planta  isi datoreaza numele medicului si botanistului Bartolomeo Maranta. Supranumita „planta de rugaciune” datorita frunzelor sale care se ridica la caderea noptii, formand astfel iluzia gestului mainilor in timpul unei rugaciuni, aceasta planta de apartament este cu siguranta una dintre cele mai estetice pentru a-ti sublima casa sau apartamentul. Ceva care sa incante ochii si mintea fara a uita ca ajuta la purificarea aerului.

Citeste si articolul :   Cum sa stii daca iubitul tau te insala

Peperomia

Plantele tropicale au dominat cu siguranta aceasta selectie. Tot din America de Sud, dar nu numai!  Pe scurt, apreciaza in mod deosebit padurile umede. Dar nu va faceti griji, aceasta planta de o frumusete de neegalat este capabila sa supravietuiasca intr-un mediu mai putin umed atata timp cat nu este expusa la lumina puternica a soarelui. Inflorirea sa poate avea loc pe tot parcursul anului si ne incanta prin formele sale variate , precum si prin culorile sale variind de la verde inchis la verde stralucitor .

Dar ceea ce face ca Peperomia sa fie perfecta pentru casa ta este usurinta de a creste fara lumina directa a soarelui.

Orhideea

Aceasta lista nu ar fi completa daca nu mentionam Orchidaceae, numite in mod obisnuit Orhidee. Aceste plante cu flori sunt plante ornamentale care iti vor uimi oaspetii.  Cu flori colorate in mod natural, orhideele sunt deosebit de populare in randul pasionatilor de botanica. Exista o frumusete si o poezie extrema in modul in care culorile se imbina perfect intre ele. O vei auzi in toate blogurile influentelor naturii care recomanda achizitionarea unei orhidee pentru a-ti scapa interiorul detristete.

Autor